„Am stat 50 de zile în arest numai că așa a vrut Negulescu. Eu am avut curajul să sesizez aceste aspecte. Așa am fost educat, să aplic și să respect legea. M-a umilit o dată când m-a chemat să denunț fapte. Exact asta m-a amenințat că îmi va distruge cariera. Eu nu am cunoscut aspecte ilegale făcute de Primarul Ploieștiului”, a declarat Toader la Antena3.

De ce a fost taxat Toader

Se pare că, așa cum scriu jurnaliștii de la Luju.ro, Toader a fost „taxat” pe motiv că a fost un „fetiș”, așa cum însuși Negulescu a recunoscut în discuția cu Vlad Cosma. Cristinel Toader a fost defilat în cătușe, aruncat după gratii și apoi trimis în judecată pentru pretinse infracțiuni de șantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, folosire de informații ce nu sunt destinate publicității și efectuare de operațiuni financiare incompatibile.

După apariția înregistrărilor explozive de la Antena 3, Toader a depus la PICCJ o plângere penală împotriva lui Negulescu, pe care îl acuză de influențarea declarațiilor, compromiterea intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, purtare abuzivă și constituire de grup infracțional organizat. Iar acestă plângere nu nu a fost prima.