Dezvăluiri despre TRATAMENTUL ARȘILOR de la COLECTIV! Sorina Pintea a făcut declarații

Dezvăluiri despre TRATAMENTUL ARȘILOR de la COLECTIV! Sorina Pintea a făcut declarații

Bilanțul stufos al celor șase luni de mandat de până acum a pus-o într-o lumină favorabilă pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății. Față de precedenții ei, Pintea a fost singura care a rezolvat multe probleme, într-un timp foarte scurt. Plus, a promis că în perioada imediat următoare, va reforma cu succes Agenția Națională de Transplant.

Pintea a precizat că au fost adoptate patru ordonanțe de urgență, 14 hotărâri de Guvern și 35 de ordine de ministru, subliniind totodată că a fost “debirocratizat parţial” sistemul, în cele 6 luni de când ocupă funcția de ministru al Sănătății. Ministrul a completat cu mândrie că se face responsabilă și pentru deblocarea finanțării a 8 spitale regionale.

“Aceste acte au schimbat viaţa pacienţilor din România, au debirocratizat parţial sistemul. Am adoptat patru ordonanţe de urgenţă, 14 hotărâri de Guvern, 35 de ordine de ministru. Prima ordonanţă de urgenţă a reglementat modul în care definim spitalele regionale, apoi am asigurat asistenţa medicală în centrele de permanenţă. Prin hotărâri de Guvern am introdus molecule noi, am probat regulamentul de sporuri. Prin ordin de ministru am modificat Ordinul 50, cel care reglementează trimiterea pacienţilor la tratament în străinătate. (...) Avem în curs de aprobare 12 acte care sunt pe transparenţă decizională şi 24 de acte normative în curs de elaborare şi care se referă la organizarea activităţii de Transfuzie sangvină, la transplant în România”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de presă ținută miercuri.

 “A fost reglementată plata tratamentelor pacienţilor răniţi în urma incendiilor din clubul Colectiv. Decontarea tratamentelor s-a prelungit până în anul 2020. Anul acesta au fost depuse 42 de facturi şi de vize în valoare de aproximativ 250.000 de euro”, a mai precizat Sorina Pintea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cererea de finanţare pentru cele 8 spitale județene a fost depusă la Bruxelles, spune ministrul: “Aceste spitale regionale vor schimba conceptul de spital din România, vor schimba sistemul de finanţare despre care vorbeam la începutul mandatului. (...) Termenul de finanţare a acestor spitale este în anul 2023”.

Fonduri europene investite:

“Din fonduri europene nerambursabile s-a deschis apelul de proiecte pentru modernizarea a 150 de ambulatorii, 2,3 milioane de euro pe ambulator. (...) Au fost depuse 37 de proiecte pentru modernizarea centrelor de primire de urgenţă. (...) Vom recupera 250 de milioane de euro din fonduri europene pentru cheltuielile efectuate pe medicamente şi materiale sanitare din 2014 pe tuberculoză şi HIV/SIDA, bani care vor intra în bugetul Ministerului Sănătăţii”.

De asemenea, Pintea a mai precizat că prin fondurile oferite de Banca Mondială au fost reabilitate, extinse şi modernizate mai multe unităţi sanitare. 74 de unităţi de primire urgentă au fost dotate cu ventilatoare portabile pentru nou-născuți, Spitalul Judeţea de Urgenţă din Baia Mare a fost dotat cu un echipament de radioterapie, iar alte 63 de spitale au primit echipamente pentru Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

“În 2012 România a accesat un credit de 250.000.000 (n.r. - de la Banca Mondială), credit care presupunea restructurarea sistemului de sănătate din România şi a cărui aplicare a întârziat nepermis de mult”, a acuzat ministrul Sănătăţii.