Evenimentul ZileiActualitateDezvăluiri de groază despre actorii care au jucat în filmul „The Exorcist”

Dezvăluiri de groază despre actorii care au jucat în filmul „The Exorcist”

Dezvăluiri de groază despre actorii care au jucat în filmul „The Exorcist”
Actrița care a jucat în cel mai de groază film din toate timpurile a fost intervievată E! şi vorbeşte despre ceea ce au păţit în timpul fimărilor dar şi după. 

Vorbim despre Linda Blair, care a interpretat-o ​​pe fetița posedată Regan MacNeil în „The Exorcist”. Ea a fost intervievată de E! (video) unde povesteşte despre rănile pe care le-a suferit în timpul filmărilor și despre evenimentele ciudate din platou. Într-adevăr, actrița și-a fracturat partea inferioară a spatelui făcându-i contorsiuni terifiante înainte ca un misterios foc să se declanşeze din senin în întregul platou.

Coincidență sau blestem?

Kalyn Corrigan, expert în filme horror, intervievat la rându-i de E!, explică: „Este ciudat că în filmele oculte există evenimente inexplicabile pentru actori și echipajul de film, iar Linda Blair a suferit mai multe accidente”:

1. Pe lângă Blair, Ellen Burstyn, care juca rolul mamei lui Regan, a suferit răni la spate în scena în care fiica ei o aruncă din pat – o rană atât de dureroasă încât adevăratul ei strigăt a fost folosit în film.

2. Burstyn a acceptat rolul după ce regizorul a scos una dintre replicile din scenariu unde trebuia să spună: „Cred în diavol”.

3. Actorul Jack MacGowran, care îl interpretează pe Burke Dennings, care a murit în film, el însuși a murit în urma unui atac de cord deşi avea gripă, la scurt timp după ce a filmat scena sa.

4. Vasiliki Maliaros, care joacă rolul părintelui Karras, a murit din „cauze naturale” (la vârsta de 89 de ani), în timp ce filmul era încă în post-producție.

5. Jason Miller, actorul care l-a interpretat pe tatăl  Damien Karras, și-a pierdut fiul cel mic într-un accident de motocicletă în timpul filmărilor.

6. Bunicul Lindei Blair, fratele actorului Max von Sydow, un paznic de noapte, expert în efecte speciale, și copilul nou-născut al cameramanului sunt, de asemenea, pe lista persoanelor care au murit în timpul filmărilor.

Premiera filmului „The Exorcist” nu a pus capăt blestemului

7. Actrița Mercedes McCambridge – care i-a dat demonului vocea terifiantă prin înghițirea ouălor crude, fumând şi bând whisky – a devenit alcoolică. Iar în 1987, fiul său, John Lawrence Fifield, și-a ucis soția și fiicele înainte de a se ucide.

8. Paul Bateson, un tehnician care a jucat un rol în film, a ucis un critic de film şi alți șase bărbați.

„The Exorcist” ar fi ajutat la exorcizarea blestemului?

După misteriosul foc și mărturiile despre cum recuzitele se mișcau singure pe platoul de filmare, reverendul Thomas Bermingham, consilier religios al filmului, a fost invitat de regizorul William Friedkin pentru a efectua o exorcizare. El a refuzat să practice exorcismul, mulțumindu-se cu binecuvântarea locului.

Cât va dura acest blestem?

Filmul a fost lansat în 1973 și este încă un film de groază extrem de popular, mai ales în perioada de Halloween. Şi încă ceva ciudat:  la prima proiecție a filmului la Roma, o furtună din senin a făcut ravagii afara iar fulgerul a lovit peste o cruce uriașă de 400 de ani amplasată pe o biserică din apropiere. Se pare că oamenii vor privi mult timp filmul The Exorcist, şi din câte se poate constata,  blestemul va continua …


Accesează: