Sute de oameni s-au adunat la parastasul cântărețului, iar apropiații au început să vorbească despre angoasele acestuia și problemele pe care le avea înainre să moară. Colegii de breaslă au spus totul. 

Aurelian Preda a aflat că e grav bolnav în 2005-2006, când era Favorit Tv. Era terminat psihic… ştia că o să moară. O fosta mare realizatoare din TVR a fost atât de haina încât i-a înscenat ceva… nu mai ştiu ce… şi l-a dat afară. Ştiţi ce a făcut ea? A dansat pe masă de fericire în noaptea respectivă. Pentru Aurelian a fost un episod care l-a dărâmat complet. A suferit îngrozitor. Făcea atacuri de panică, intrase în depresie, iar câţiva ani nu a mai făcut televiziune. L-au umilit în ultimul hal, l-au dat afară, au pus-o pe Silvana Riciu să facă emisiunea în locul lui, în aceleaşi zile, la aceleaşi ore că Aurelian să creadă cumva că ea ar fi fost de vină şi că din cauza ei ar fi plecat din televiziune. Dar el ştia adevărul… 

Apoi a suferit îngrozitor că soliştii nu îl mai băgau în seama. După mult timp a început emisiunile la alt post de folclor şi şi-a revenit emoţional. Dar se consuma mult pentru că marii realizatori din TVR nu-l invitau la emisiunile lor. A suferit foarte mult din cauza multor nedreptăţi. În 2005-2006 a aflat că e grav bolnav, i-au găsit ceva la cap, a făcut şi câteva operaţii şi apoi a aflat de boală incurabilă. Probabil dacă nu era atât de afectat şi nu trăia traumele… poate mai trăia”, susţin surse din lumea muzicală.

Silviana Raciu și-a spus părerea despre aceste probleme și a confirmat depresia artistului. “Da, este adevărat. Am fost colegi la acea televiziune şi ştiu. Aurelian a suferit îngrozitor după ce a fost dat afară pe nedrept, mai ales că era şi foarte grav bolnav. Mereu am spus-o…mare păcat şi-au făcut oamenii aceia cu el lovind un om deja chinuit de o boală incurabilă. Se ştie ea persoana care a făcut asta, dar eu nu vreau să îi dau numele. Ştiu chiar de la el că a trecut prin momente cumplite din cauza acestui episod: atacuri de panică, depresii, a vrut să sară din maşină în mers. I-a luat câţiva ani să depăşească această trauma psihică timp în care nu a mai lucrat în tv. 

Aurelian a avut multe suferinţe interioare şi plângea deseori din cauza tuturor nedreptăţilor pe care i le-au făcut fie soliştii, fie unii, alţii. De multe ori vorbeam la telefon şi plângea. Îmi era foarte milă de el. Era un om foarte sensibil şi punea totul la suflet. Că şi mine dealtfel. De aceea ne destaunuiam unul altuia când aveam timp. 

De parcă nu îi era de ajuns suferinţă pricinuită de chinurile bolii şi de tratamentele istovitoare suferea foarte mult că nu era chemat să cânte şi în zona lui ( Argeş), a suferit de asemenea că nu a fost niciodată chemat în emisiunile marilor realizatori de folclor ( deşi el i-a chemat în emisiunile lui), iar la începuturi a reuşit foarte greu să se impună într-o lume dominată doar de câţiva prezentatori şi realizatori de folclor. Fiind la început, mulţi solişti îl vorbeau de rău pe la spate şi radeau de el, pentru că mai apoi, când a devenit celebru şi când au văzut ei cât de mult îl iubeşte publicul şi cât de preţuit e de mari personalităţi ( preşedintele, personalităţi mondene din România care nu aveau legătură cu sfera muzicii populare) să-şi dorească ei ( aceia care radeau de el cândva) să fie chemaţi în emisiunile lui. Asta este lumea în care trăim, dragilor”, a declarat Silvana Riciu pentru WOWbiz.ro.