Dezvăluirea care poate pune capăt războiului! Vladimir Putin nu mai are nicio şansă: Specialiştii anunţă falimentul Rusiei

Dezvăluirea care poate pune capăt războiului! Vladimir Putin nu mai are nicio şansă: Specialiştii anunţă falimentul Rusiei Sursă: Jimbophotoart | Dreamstime.com

După circa o săptămână de război în Ucraina, timp în care liderii occidentali au impus sancțiuni economice aspre împotriva forțelor rusești, șeful departamentului de investiții al filialei din Polonia a BNP Paribas a anunțat că statul condus de Vladimir Putin a intrat deja în faliment. Fiecare cetățean rus va avea de plătit un cost uriaș pentru acțiunile șefului statului rus, pentru tot restul vieții lor, s-a exprimat economistul.

Rusia a intrat în faliment - cel puțin, asta susține șeful departamentului de investiții al filialei din Polonia a BNP Paribas, Piotr Zagala, care a arătat că Banca Centrală a Rusiei a luat decizia de a nu achita dobânzile aferente unor obligațiuni în valoare de 29 de miliarde de dolari.

Rusia a intrat în faliment

„După câteva zile de război, Rusia a intrat în faliment. Piețele financiare nu vor uita asta niciodată. Chiar dacă Putin își retrage trupele astăzi, piețele vor cere prime de risc enorme mulți, mulți ani de acum încolo. Acesta este prețul pe care îl va plăti fiecare rus pentru tot restul vieții”, a transmis economistul Piotr Zagala într-o postare publicată pe pagina sa de LinkedIn.

Primele consecințe ale sancțiunilor impuse de liderii din Occident asupra Rusiei se resimt deja. Rusia și-a dublat cu mai mult de două ori rata dobânzii cheie în încercarea de a stopa declinul rublei, care a scăzut cu 30% față de dolarul american după introducerea măsurilor restrictive din partea americanilor și europenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum a reacționat Putin la sancțiuni

În încercarea de a-și consolida poziția, Rusia a blocat plata dobânzilor către investitorii străini care dețin obligațiuni guvernamentale și interzice companiilor rusești să plătească acționarii din străinătate. Investitorii străini dețin acțiuni și obligațiuni rusești în valoare de zeci de miliarde de dolari. Rusia i-a împiedicat să vândă aceste active.

În acest context, Uniunea Europeană este îngrijorată că mulți cetățeni ruși bogați își convertesc, în prezent, economiile în ruble în criptomonede, cum ar fi Bitcoin, pentru a evita sancțiunile impuse împotriva Moscovei din cauza războiului. Cu toate acestea, multe dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume refuză să impună o interdicție generală pentru clienții ruși.

Moscova amenință că ia măsuri

Ministerul de Externe al Rusiei a amenințat cu propriile sancțiuni împotriva Occidentului. Acestea ar putea include reducerea sau oprirea livrărilor de gaze către Europa.

Trebuie precizat însă că statul rus, unul dintre principalii producători mondiali de îngrășăminte agricole, a anunțat deja, vineri, că suspendă exporturile de îngrășăminte, invocând „sabotajul” companiilor de transport străine.

Companiilor aeriene britanice li s-a interzis accesul în spațiul aerian rusesc sau aterizarea pe aeroporturile rusești.