Evenimentul Zilei > Actualitate > DEZVĂLUIRE ȘOCANTĂ: aproape jumătate din adulții din SUA, infectați cu HPV
DEZVĂLUIRE ȘOCANTĂ: aproape jumătate din adulții din SUA, infectați cu HPV

DEZVĂLUIRE ȘOCANTĂ: aproape jumătate din adulții din SUA, infectați cu HPV

DEZVĂLUIRE. Aproape jumătate dintre adulții din SUA sunt infectați cu HPV, dezvăluie un nou raport șocant al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, scrie dailymail.com.

Aproximativ 42% dintre americanii cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 de ani au cea mai comună formă de infecție cu transmitere sexuală: Virusul Papilloma Uman (HPV).

 

Studiul a dezvăluit că unul din cinci adulți din SUA (23%) – au risc ridicat de a se alege cu HPV. Mai grav este faptul că, această infecție cu transmire sexuală poate provoca mai multe tipuri de cancer, inclusiv de prostată și de col uterin.

 

Bolile care pot rezulta din infecția cu HPV pot fi benigne, respectiv tumori în zona anusului, vulva, vagin și partea interioară a coapselor, sau maligne, precum cancer de vulvă, vagin, anus, col uterin, gât.
Opt tipuri de virus Papiloma uman (HPV) sunt responsabile cu declanșarea a 90% din totalul cazurilor de cancer de col uterin pe plan mondial, potrivit celui mai vast studiu realizat vreodată asupra genotipurilor HPV, ale cărui concluzii au fost publicate în revista The Lancet Oncology.

 

 

Majoritatea acestor cazuri ar putea fi prevenite prin vaccinare.

HPV este cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală în Statele Unite, cu aproximativ 80 de milioane de persoane infectate până prezent, iar numărul este în continuă creștere.

 

În fiecare an, apar printre adolescenți și adulți 14 milioane de noi infecții.
Cele mai multe infectii dispar de la sine, chiar și fără să fie prezent vreun simptom. Însă, unele tulpini pot duce la veruci genitale și chiar la cancer, inclusiv de prostată, gât, cap, rect și cancerul de col uterin.

 

Aproximativ 28.000 de cazuri de cancer cauzate de HPV sunt diagnosticate anual – cele mai multe dintre ele ar fi putut fi prevenite prin vaccinare, spune CDC.

 

Pe parcursul anului 2013 și 2014, 23% dintre adulții americani (25% dintre bărbați și 20% dintre femei) au fost testați pozitiv cu risc ridicat pentru HPV.

 

 

„Avem tendința de a trece cu vederea faptul că 20 la sută dintre cei care au virusul HPV au risc ridicat de a face cancer,“ spune Geraldine McQuillan, autorul principal al studiului și specialist în boli infecțioase la CDC, pentru The Washington Post.
„Oamenii au cu adevărat nevoie să înțeleagă că aceasta este o preocupare serioasă“, a mai spus specialistul.
CDC recomandă ca micuții să primească vaccinul HPV în jurul vârstei de 11 sau 12, astfel încât aceștia să fie să protejați înainte de expunerea la acest virus prin contact sexual.