Evenimentul Zilei > Politica > DEZVĂLUIRE: Soarta Rovanei Plumb se decide luni! Care sunt șansele reprezentantului României
DEZVĂLUIRE: Soarta Rovanei Plumb se decide luni! Care sunt șansele reprezentantului României

DEZVĂLUIRE: Soarta Rovanei Plumb se decide luni! Care sunt șansele reprezentantului României

Modul în care este judecată candidatura României la postul de comisar european este cel puțin ciudat. Rovana Plumb este judecată cu un dublu standard de către Comisia Juridică. Faptele o dovedesc.

”Luni dimineață, la ora 10.30, Comisia de Afaceri Juridice a Parlamentului European se va întruni din nou în Cameră, pentru a da încă o poziție oficială. Dar vă spun că grupul acesta de afaceri juridice va păstra decizia dată ieri pentru că această decizie a fost luată cu 15-7, în timp ce în cazul reprezentantului Ungariei, decizia a fost cu 11-9 și două abțineri, deci a fost mult mai strâns scorul. (…)

Doamna Ursula von der Leyen nu se mai poate prezenta cu aceste două nume pentru că își riscă întreaga Comisie. Și nu poate face asta pentru că sunt chestiuni grave legate de Brexit, sunt decizii ce trebuie luate pe imigrație, pe bugetul UE. Nu putem să stăm acum pentru că România se va încăpățâna să rămână cu doamna Plumb”, a declarat aseară Rareș Bogdan la B1 TV.

Ipocrizie de Bruxelles

După cum știți alți trei candidați cu probleme penale par să treacă fără emoții de votul Comisiei Juridice. Într-un mod ciudat.

„O anchetă deschisă de parchetul din Bruxelles privind suspiciuni de corupţie care îl vizau pe ministrul belgian Didier Reynders, candidat al ţării sale pentru un post de comisar european, a fost clasată, a anunţat vineri parchetul, relatează AFP.

Acuzatorul lui Reynders este un fost agent al Siguranţei de stat, serviciile de informaţii civile din Belgia.

El a raportat poliţiei că are cunoştinţă de plata unor mite cu prilejul atribuirii unor contracte publice la care au fost asociate serviciile ministrului.

Afacerea a fost clasată fără urmări pentru că nu există nicio infracţiune, a declarat pentru AFP Willemien Baert, purtător de cuvânt al parchetului, care a confirmat un anunţ anterior al lui Didier Matray, avocat al lui Didier Reynders.”, a transmis Flux 24.

Alți candidați cu probleme, fără probleme

Pe numele candidatului polonez Janusz Wojciechowski există o anchetă din partea OLAF, pentru falsificarea unor cheltuieli de călătorie, iar în privința integrităţii sunt semne clare de întrebare şi în cazul propunerii Franţei pentru o funcţie de comisar european, acceptată de Ursula von der Leyen pentru portofoliul Piaţă Internă.

Sylvie Goulard a returnat suma de 45.000 de euro Parlamentului European în cadrul unei afaceri de presupuse angajări fictive, dar pentru acest lucru Liviu Dragnea se află la închisoare.