Evenimentul Zilei > International > Dezvăluire-bombă în cazul scriitoarei J.K. Rowling! A recunoscut că a bătut-o
Dezvăluire-bombă în cazul scriitoarei J.K. Rowling! A recunoscut că a bătut-o

Dezvăluire-bombă în cazul scriitoarei J.K. Rowling! A recunoscut că a bătut-o

Scriitoarea britanică J.K Rowling (54 de ani) a stârnit un scandal-monstru, iar cu această ocazie a dezvăluit că a fost agresată în timpul mariajului cu portughezul Jorge Arantes. Acesta a reacționat cu privire la acest aspect.

J.K Rowling, autoarea seriei de romane Harry Potter, a dezvăluit că a fost agresată sexual în vârsta de 20 de ani și a povestit despre cicatricele violenței domestice din prima căsătorie, în timp ce își apăra comentariile cu privire la persoanele transgenre.

Autorea seriei Harry Potter a părut să confirme pentru prima dată că a suferit abuzuri domestice, descriind prima căsătorie cu studentul portughez de jurnalism Jorge Arantas drept „violentă”.

Rowling a făcut dezvăluiri uimitoare, descriindu-se drept „un supraviețuitor al abuzurilor domestice și al agreselor sexuale” într-un eseu de 3.663 cuvinte publicat miercuri pe site-ul său personal.

Recent, fostul ei soț, portughezul Jorge Arantes, a reacționat cu privire la acest caz. „Am pălmuit-o pe Joanne, dar nicidecum nu a fost vorba despre un abuz prelugit. Regret nespus că am pălmuit-o”. Lusitanul a admis că pălmuit-o pe Rowling în noaptea în care ea l-a părăsit.

Cei doi au fost căsătoriți în perioada 1992-1995 și au o fiică împreună, Jessica Isabel Rowling Arantes, născută în 1993.

În altă ordine de idei, scriitoarea britanică a stârnit un scandal uriaș. A comentat, sâmbătă, un editorial referitor la inegalităţile din sistemul de sănătate folosind sintagma „persoane care au menstruaţie” pentru a fi mai incluzivă. „Persoanele care au menstruaţie. Sunt sigură că exista un termen pentru aceste persoane. Să mă ajute cineva”, a scris autoarea pe Twitter.

Drept urmare, Rowling a fost taxată pe rețelele de socializare, dar ea a continuat afrimând: „Dacă sexul nu este un concept real, atunci nu există atracţie între persoane de acelaşi sex. Dacă sexul nu este un concept real, viaţa pe care o trăiesc femeile de pe întreg globul este anulată. Cunosc şi iubesc persoane trans, dar desfiinţarea conceptului de sex elimină posibilitatea multora de a-şi discuta viaţa într-un mod plin de semnificaţie. Dacă spui adevărul, nu înseamnă că eşti ostil.

Respect drepturile oricărei persoane trans de a trăi în felul în care se se simte confortabil şi autentic”, a mai adăugat autoarea. „Aş protesta alături de voi dacă aţi fi discriminate pentru că sunteţi persoane trans. În acelaşi timp, viaţa mea a fost marcată de faptul de a fi femeie. Nu cred că este ceva ostil în a face această afirmaţie”, a scris J.K. Rowling.