Dezbaterile, un nou trend în România

Dezbaterile, un nou trend în România

Cluburile de debate devin din ce în ce mai  populare în toate mediile din România.  De la elevi la oameni de business, românii s-au decis să dezbată idei fie pentru relxare, fie pentru diverse competiții.

Trendul european pentru încurajarea celor care își doresc să facă dezbateri are motive solide.

Toți cei care dezbat își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare, exprimare în public și de asemenea își îmbogățesc cultura generală.

Pentru a dezbate trebuie să urmezi câteva cursuri de formare prin care să te acomodezi cu regulile unei dezbateri.

Dezbaterea înseamnă confruntarea argumentelor corecte, susținute după reguli precise și care poate avea mai multe formate, fie dezbați în echipă, fie singur. Părțile care se confruntă  și susțin de fiecare dată o moțiune, practic o idee cu care sunt sau nu de acord.

 La nivel european competițiile de debate sunt adresate tinerilor, iar Comisia Europeană încurajează schimbul de experiență pentru a cunoaște culturile și tradițiile statelor membre.

În România poți dezbate atât gratis, în cluburile dedicate liceenilor și studenților , fie contra cost prin programe care presupun întâlniri constante și sunt realizate pentru oamenii de business  care se relaxează când își confruntă ideile.

TOATE FACULTĂȚILE SUNT INVITATE SĂ ÎNFIINȚEZE UN ASTFEL DE CLUB 

De curând s-a lansat la Facultatea de Drept din cadrul Universității București , Clubul Debaterilor din București , un program dedicat studenților dorinici să evolueze. Clubul își propune să înființeze în fiecare facultate din București un grup de debateri.  Propunerea a fost bine primită, iar la dezbaterea demonstrativă,  membrii fondatori au strâns zeci de studenți care s-au implicat în activitatea lor.  În motiunea pe care au dezbătut-o au ridicat problema dacă studenții pot schimba ceva în România. Cosmin Ispas, Simona Furnică, Elena Raducu și Dana Pară  au jucat rolul Guvernului si al Opoziției.  Cosmin, unul dintre studenții care au fost în dezbatere,  precizează : ,, Eu fac debate de plăcere, dar sunt conștient că această activitate mă va ajuta în viitoare mea profesie și asta este un alt avantaj pe care îl am în vedere”.

Dincolo de plăcere și evoluție, dezbaterile atrag atenția pentru că nasc idei valabile și gata de a fi puse în practică cu orice prilej.  

Ne puteți urmări și pe Google News