Lumea Justiţiei susţine că prin această recunoaştere este dărâmată propaganda mincinoasă prin care preşedintele PSD, Liviu Dragnea ar fi în spatele oricărei acţiuni. Cei care sunt împotriva lui Liviu Dragnea au susţinut iniţial că avocaţii lui Liviu Dragena au fost cei care au contestat lipsa completelor specializate de la ÎCCJ, în martie 2019.

Adevărul este că deputatul Andreea Cosma a contestat la termenul din ianuarie 2019 această situaţie, dar nu pentru a-l ajuta pe Liviu Dragnea în procesul său ci a acuzat faptul că judecătorul Horia Valentin Selaru, cere a fost unul dintre judecătorii care i-au soluţionat cazul, nu era specializat în judecarea infracţiunilor din corupţie, potrivit www.luju.ro

Revenind, putem spune că judecătoarea Cristina Tarcea a recunoscut această situaţie.

 

"Numarul cauzelor de coruptie si volumul de activitate nu a impus adoptarea unor decizii de constiuire a unor completuri specializate in materia faptelor de coruptie", a spus judecătoarea Cristina Tarcea.

 

Acest răspuns a fost trimis la SIIJ după ce procurorul şef Gheorghe Stan a formulat o adresă, în data de 27 februarie 2019, în dosarul nr. 20/P/2019 către Colegiul de conducere a ICCJ. În adresă, procurorul şef a cerut ca ICCJ să pună la dispoziţia Secţiei Hotărârile Colegiului de conducere că au fost desemnate complete specializate în cadrul Secţiei penale pentru perioada 2014-2018.

După două săptămâni, pe data de 11 martie 2019, a venit şi răspunsul.

Citiţi mai multe pe www.luju.ro