Practic, de la aproape toate instituțiile orașului se intenționează a se tăia din fonduri. Conform portalului www.g4media.ro, totalul banilor care ar putea fi tăiați de la toate instituțiile Bucureștiului, aflate sub administrarea autorităților locale, se ridică la 648 de milioane de lei.

Primăria Capitalei arată în nota de fundamentare că s-a ajuns în situația aceasta din cauza Guvernului, cel care a redus alocările către administrațiile locale din impozitul pe venit. 

Cultura, divertismentul și religia vor fi văduvite de fonduri. În total, o scădere de 90 de milioane de lei, per total, în aceste trei domenii.

Încă o cifră care poate da fiori reci familiilor cu venituri mici e că subvenția pentru căldură ar putea să scadă cu 300 de milioane de lei.

Dacă cifrele de acum vor fi menținute în intenția autorităților locale din București, atunci cheltuielile de personal vor fi reduse cu 20%, Poliția locală va pierde peste trei milioane de lei, învățământul va pierde 35 de milioane de lei. 

Întreținerea parcurilor va avea un buget cu 33 de milioane de lei mai puțin. La rândul său, bugetul pentru locuințe și pentru dezvoltare locală ar putea pierde 87 de milioane de lei. 

Adio proiectului de transport cu bicicleta în centrul orașului, pentru care inițial se alocaseră opt milioane de lei. Acum vor fi tăiați șapte, potrivit aceleiași surse. 

Este foarte posibil ca și marile proiecte de infrastructură ale Bucureștiului să sufere corecții.

În fine, vom vedea pe 26 iunie, după ședința Consiliului General, cât de ”albastră” e situația Bucureștiului.