Evenimentul Zilei > Justitie > Detalii grele în cazul Dafinescu. Cum ar putea scăpa de închisoare fiul judecătoarei din Gorj?
Detalii grele în cazul Dafinescu. Cum ar putea scăpa de închisoare fiul judecătoarei din Gorj?

Detalii grele în cazul Dafinescu. Cum ar putea scăpa de închisoare fiul judecătoarei din Gorj?

Mihai Dafinescu încearcă să scape de închisoare după ce a ucis o femeie într-un accident auto și fugit de la locul faptei.

Fiul judecătoarei din Gorj, acuzat că a ucis o femeie, a contestat măsura de arest preventiv. Mihai Dafinescu vrea să iasă din închisoare şi să fie cercetat în libertate după ce s-a urcat beat la volan, a făcut accident şi a ucis o femeie. Între timp, familia victimei vrea să facă un protest în fața Tribunalului din Novaci pentru demiterea judecătoarei.

Mihai Dafinescu încearcă să scape de cătuşe. Avocatul acestuia a contestat măsura arestului preventiv, însă judecătorii de la Tribunalul Gorj nu i-au admis această contestaţie şi au decis ca Mihai Dafinescu să fie cercetat în arestul preventiv, unde va sta pentru încă 30 de zile.

Între timp apar şi noi detalii despre ce s-a întâmplat în noaptea în care tânărul a lovit mortal o femeie după ce s-a urcat beat la volan, iar mai apoi a fugit acasă. Poliţiştilor nu li s-a permis accesul în locuinţă pentru a-l sălta pe Mihai Dafinescu şi în lipsa unui aviz de la CSM, pentru că vorbim de locuinţa unui magistrat, poliţiştii au fost nevoiţi să aştepte toată noaptea, mai bine de 12 ore, la poarta acestuia până când tânărul s-a hotărât să se predea.

Cel mai grav lucru este că femeia a chemat o asistentă în locuinţă, asistentă care l-ar fi tratat toată nopatea pe Mihai Dafinescu şi l-a făcut pe acesta să-i scadă alcoolemia.

Martorii spun că Mihai Dafinescu s-ar fi urcat beat la volan şi ar fi plecat chiar de la un bar din localitate, iar la doar 100 şi ceva de metri a lovit mortal o femeie. După accident, tânărul a fugit.

Localnicii din Novaci vorbesc despre planul prin care fiul judecătoarei încearcă să scape după ce a omorât o femeie de 52 de ani în timp ce conducea beat. Tânărul de 25 de ani este acum în arestat poliției și va rămâne acolo timp de 30 de zile. Mama lui este președintele Judecătoriei Novaci, potrivit România TV. 

„Eu cred că deja a intervenit dacă accidentul s-a întâmplat seara şi ea l-a scos a doua zi dimineaţa aici e mâna ei cu siguranţă. A adus o asistenta i-a scos alcoolemia din el peste noapte pentru ca el dimineaţă avea 0.05 şi la alcoolemia care a avut-o îi ia permisul şi atâta tot”, a declarat un martor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.