Evenimentul Zilei > International > DESPOTUL Erdogan vânează DUŞMANI şi pe reţelele sociale
DESPOTUL Erdogan vânează DUŞMANI şi pe reţelele sociale

DESPOTUL Erdogan vânează DUŞMANI şi pe reţelele sociale

Îngrădirea libertăţii de exprimare ia amploare în Turcia. Autorităţile iau acum măsuri împotriva celor ce îndrăznesc să scrie pe reţelele de socializare cp tentative de lovitură de stat ar fi fost o înscenare pusă la cale de Guvern.

Ministrul Justiţiei turc, Bekir Bozdag, a anunţat că cetăţenii turci care au îndoieli cu privire la autenticitatea puciului, vor fi anchetaţi de autorităţi, scrie Hurriyet Daily News

Ministrul Bozdag a declarat că oricine este de părere sau sugerează măcar că puciul a fost o înscenare, atunci în mod sigur a contribuit la lovitura de stat.

Mai mulţi turci au postat pe reţetele de socializare că insurecţia militarilor s-a petrecut sub ordinul preşedintelui Erdogan, şi a avut drept scop eliminarea ulterioară a adeversarilor, pentru a avea mai multă autoritate.

„Uitati-va la cei care spun pe internet ca totul a fost o inscenare. Procurorii ii ancheteaza deja. Cei mai multi dintre ei sunt niste ratati care cred ca este onorabil sa mori la comanda lui Fethullah Gulen”, a spus ministrul Justitiei.

Peste 13.000 de persoane au fost aresate în Turcia în urma tentative de lovitură de stat şi zeci de mii de funcţionari publici au fost suspendaţi din funcţie.