Despăgubiri de 8 milioane de euro, cerute după tragedia de la Crevedia

Despăgubiri de 8 milioane de euro, cerute după tragedia de la Crevedia Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Familiile victimelor care au murit în urma exploziei de la Crevedia, cer acum despăgubiri uriașe de la stat. În cazul acestui amplu dosar, peste 81 de persoane s-au constituit parte civilă.

Familiile victimelor care au murit în urma exploziei de la Crevedia cer despăgubiri uriașe de la stat. În urma tragediei desfășurate recent, cinci persoane și-au pierdut viața. E în cadrul dosarului 81 de persoane s-au constituit a fi parte civilă în acest caz. Astfel în total despăgubirile s-ar ridica la peste 8.540.000 de euro și alți 371.300 lei.

Familiile victimelor decedate la Crevedia cer despăgubiri uriașe de la stat

Se fac pași înainte în ceea ce privește dosarul tragediei de la Crevedia. În perioada următoare, urmează ca Judecătoria Sectorului 5 să decidă dacă cei care administrau stația GPL rămân în arest preventiv.

Explozia de la Crevedia

Despăgubiri de 8 milioane de euro după tragedia de la Crevedia / Sursă foto: Arhivă Evz

În urma tragediei, cisterne pline cu gaz lichefiat au explodat, iar cinci persoane au decedat.  Totodată, alți oameni au fost grav răniți.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive faţă de doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prevăzută de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 până la 4 noiembrie 2023”,arată Parchetul de pe langa Înalta Curte de Casație și Justiție.

Referatul cu privire la propunerea arestării preventive a administratorilor, este specificat că aceștia ar fi încălcat în repetate rânduri dispozițiile legale.

Astfel, procurorii arată că atât în ceea ce privește alimentarea, cât și transportul sau depozitarea combustibilului, normele aplicate de autoritățile publice nu erau respectate.

În urma administrării defectuase a stației, procurorii au mai arătat că faptele au avut consecințe deosebit de grave. Astfel, cinci persoane au decedat, iar alte 56 au suferit vătămări corporale. Totodată șase case au fost distruse în totalitate, iar alte 83 sunt distruse parțial în urma exploziei.

În același timp în urma tragediei au existat și alte distrugeri materiale. Mai multe autospeciale ale echipelor de intervenție, precum și echipamente de intervenție au fost distruse.