Explozii la Crevedia. Pompierii, audiați la Parchetul Militar. Cercetările urmează să stabilească dacă în ziua tragediei, intervenția autorităților au respectat reglementările în vigoare și regulamentele ISU.
Explozii la Crevedia. Pompierii, audiați la Parchetul Militar. Trei angajați ai ISU, șoferi ai unor autospeciale care au intervenit la explozia din comuna dâmbovițeană, sunt audiați la Parchetul Militar.
Autoritățile au deschis o anchetă ca să stabilească dacă intervenția de la stația GPL a fost în conformitate cu regulile și regulamentele interne ale ISU.
Procurorii cercetează dispozitivul de intervenție în condițiile în care peste 50 de lucrători ISU au suferit diferite răni în acel moment. Există mai multe anchete, la diferite parchete, în cazul de la Crevedia.
Parchetul Militar București s-a autosesizat și a deschis dosar penal în cazul intervenției de la Crevedia. Anunțul a fost făcut la o zi după explozie. Procurorii s-au autosesizat în acest caz.
Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Militar București, Bogdan Pîrlog, declara la momentul deschiderii anchetei că cercetările aulegătruă cu intervenția. Aceasta în condițiile în care s-au înregistrat foarte mulți răniți în rândul lucrătorilor din cadrul ISU care au intervenit.
„Dosarul a fost deschis pentru infracțiunile de neluarea și nerespectarea măsurilor de protecția muncii și vătămare corporală din culpă. Automat în astfel de situații se deschide dosar de acest gen, iar asta nu înseamnă că au existat indicii ca s-a greșit cu ceva sau că existau suspiciuni că pompierii nu și-a făcut treaba”, declara procurorul militar pe 27 august.
Explozii la Crevedia. Patronii au fost arestați
O altă anchetă a fost deschisă, în cazul acestor explozii la Crevedia, de Parchetul General. Sunt vizați cei doi patroni ai stației GPL, în condițiile în care s-a descoperit că aceasta funcționa ilegal. Procurorii i-au reținut pe cei doi patroni, Ionuț Daniel Duldurea și Cosmin Stângă au fost arestați pentru 30 de zile. Cei doi sunt acuzați de distrugere din culpă, în urma căreia a rezultat un dezastru. De asemenea, ancheta vizează și firma care deținea stația GPL de la Crevedia.
Anterior, cei doi au fost audiaţi la Parchetul General, însă au refuzat să dea declarații în fața procurorilor. Cu acest prilej au aflat că procurorii au pus sechestru pe mai multe dintre bunurile firmei, dar și ale lor personale.
Avocatul celor doi a declarat că afacerea de la Crevedia „a fost gândită cu înlăturarea oricărui risc”. În realitate, autoritățile au descoperit că stația GPL nu avea avizele necesare pentru a funcționa în condiții legale. Mai mult, punctul de lucru figura ca desființat de mai mulți ani, după cum au arătat reprezentanții ISU.