Despacito a ajuns  "piatră de hotar"  fiind primul videoclip YouTube din istorie care a atins  5 miliarde de vizualizări şi acum potrivit The Independent, a dispărut.  În videoclip  arată câteva figuri mascate cu arme îndreptate spre camera de filmat. Când fanii încearcă să apese pe butonul de redare, spune că videoclipul nu era disponibil.

Mai mulţi artiști, inclusiv Shakira, Selena Gomez, Taylor Swift și Drake, au fost de asemenea afectați. Clipurile originale au fost postate de Vevo.  Hackerii, care se numesc Prosox și Kuroi'sh, au scris "Liber Palestina" sub videoclip.

Lovitura în limba spaniolă "Despacito" a fost lansată în ianuarie 2017 și a continuat să spargă toate topurile în fluxul de muzică.
De asemenea, a devenit cel mai "streaming" cântec din lume.

BBC raportează că un cont Twitter care aparține unuia dintre hackerii a postat: "Este doar pentru distracție. Doar folosesc scriptul "youtube-change-title-video" și scriu "hacked".  "Nu mă judeca, îmi place YouTube", a adăugat acesta.  Un purtător de cuvânt al companiei Vevo a declarat pentru The Independent: "Vevo poate confirma că un număr de videoclipuri din catalogul său au fost supuse unei încălcări a securității. Lucrăm să restabilim toate videoclipurile afectate și catalogul nostru să fie restabilit ordine de lucru, ceea ce s-a şi întâmplat între timp. Fanii fiind liniştiţi.