Evenimentul Zilei > International > Desfășurare incredibilă de forțe în Olanda pentru o româncă de 25 de ani. A fost arestată „cu forță brută”
Desfășurare incredibilă de forțe în Olanda pentru o româncă de 25 de ani. A fost arestată „cu forță brută”

Desfășurare incredibilă de forțe în Olanda pentru o româncă de 25 de ani. A fost arestată „cu forță brută”

O româncă de 25 de ani din Olanda urmează să fie eliberată din arest după o operațiune „cu forță brută” a Poliției.

O tânără româncă de 25 de ani, din Olanda, a fost eliberată din arest, după ce, vineri seară, a fost reținută de autoritățile din Olanda. O intervenție de proporții a avut loc în Insulindestraat din Tilburg, însă nu s-a concretizat într-un dosar. La fața locului, s-ar fi aflat mai mulți migranți est-europeni.

Româncă arestată a fost eliberată

Agenții de Poliție au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01.00, într-o locuință din Bosscheweg, unde trăia o tânără româncă în vârstă de 25 de ani. Două echipe de intervenție, o mașină blindată și mai mulți câini de pază au fost prezenți la fața locului.

Potrivit autorităților, imobilul era dat spre închiriere mai multor migranți est-europeni care lucrau în Olanda ca muncitori sezonieri. Motivul pentru care a fost demarată intervenția ar fi prezența mai multor „arme de foc și alte obiecte” în cadrul unui imobil aflat în închirierea unor români.

„Ceea ce căutam de fapt nu a fost găsit la locul faptei”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției despre operațiunea agenților la locuința tinerei. „Românca, care era prezentă în camera în care a fost găsită arma de foc, a fost eliberată luni”, a mai transmis reprezentantul instituției.

Intervenție „brută” a autorităților

La fața locului, oamenii legii au descoperit o armă pe care au confiscat-o. Captura a fost una accidentală, conform purtătorului de cuvânt al Poliției. Potrivit sursei citate, cazul de față ar urma să fie închis. De asemenea, raidul ar fi fost efectuat „cu forță brută”.

Conform primelor informații, la momentul operațiunii, un elicopter de poliție plana deasupra imobilului despre care se spune că găzduia mai multe arme de foc. Intervenția autorităților a avut loc din cauza „informațiilor primite recent”, spun polițiștii din Olanda. Mai multe persoane au fost audiate de către oamenii legii, notează stiridiaspora.ro.