Desecretizarea memorandumului privind mutarea Ambasadei la Ierusalim atârnă de o semnătură

Desecretizarea memorandumului privind mutarea Ambasadei la Ierusalim atârnă de o semnătură

În contextul bilanţului de şase luni de mandat, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a vorbit despre documentul care analizează oportunitatea mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Iersualim, dar și despre regretul pe care îl are în funcția de membru al guvernului Dăncilă.

Memorandumul pe tema mutării ambasadei României la Ierusalim mai are nevoie de semnătura unui singur secretar de stat pentru a fi desecretizat, urmând ca acesta să fie trimis Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale şi primministrului, a spus, ieri, ministrul Afacerilor Externe.

Liderul PSD a anunţat, pe 19 aprilie, la Antena 3, că Executivul a adoptat un memorandum prin care s-a decis mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Administraţia Prezidenţială a transmis, o zi mai târziu, că Preşedintele nu a fost informat sau consultat în prealabil cu adoptarea documentului. Ulterior, premierul a declarat că a avut o discuţie la telefon cu șeful statului despre memorandum și că documentul este clasificat de către MAE.

Numirea ambasadorilor – o lacună

Ne puteți urmări și pe Google News

Și-ar fi dorit să numească „câţiva ambasadori”, iar faptul că nu a reuşit acest lucru reprezintă o „lacună” în mandatul său, a recunoscut cu regret ministrul Afacerilor Externe. După de a tras linia la șase luni la minister, ar fi putut să facă mai multe, dar „aste este”, a mai spus Teodor Meșescanu, în fața jurnaliștilor, fiind întrebat dacă are ceva să-și repoșeze ceva.