Descoperiţi Iaşiul vechi

Descoperiţi Iaşiul vechi

Centrul de Informare Turistică Iaşi, în parteneriat cu o agenţie de turism, derulează în această săptămână o serie de acţiuni pentru a pune în valoare potenţialul turistic al Iaşiului.

Cu ocazia Săptămânii Turismului, în Sala Mică de la „Moldova Mall” a fost deschisă expoziţia „Iaşul vechi – Iaşul nou”, cu fotografii din colecţia Anticariatului „Grumăzescu” şi instantanee realizate de fotografi dornici de afirmare. „Ideea organizării acestei expoziţii aparţine internilor noştri, am dorit să facem ceva diferit. Noi le vindem ieşenilor bilete de avion pentru excursii în străinătate, iar de această dată ne-am propus să îi invităm pe cei care vor să meargă în excursii să descopere Iaşiul, să-i facem să înţeleagă că acest oraş merită mai mult”, a declarat Andreea Marc, specialist PR al agenţiei turistice implicate în proiect.

Expoziţie permanentă

Cei care îşi doresc să descopere Iaşii vechi prin intermediul fotografiilor de odinioară pot vizita şi expoziţia permanentă de la sediul Centrului de Informare Turistică Iaşi, din Piaţa Unirii nr. 12. „Avem o colecţie foarte bogată de fotografii cu Iaşiul vechi, pusă la dispoziţie de un fotograf din Cluj, Eduard Ionescu, pe care o prezentăm de fiecare dată şi la târgurile de turism. Prin astfel de expoziţii şi acţiuni cum sunt cele din Săptămâna Turismului încercăm să le reamintim ieşenilor că au un oraş turistic, să le sporim sentimentul de mândrie locală şi le atragem atenţia asupra unor obiective turistice pe lângă care s-au obişnuit să treacă, însă pe care nu le-au remarcat şi despre care nu ştiu mare lucru”, a declarat Anca Zota, coordonatorul Centrului de Informare Turistică Iaşi.

Concurs de cultură generală În cadrul Săptămânii turismului, studenţii din capitala Moldovei au ocazia să se întreacă astăzi într-un concurs de cultură generală cu premii, pe tema „Ce ştii despre Iaşi?”, iar studenţilor străini veniţi într-un schimb de experienţă le vor fi arătate cele mai frumoase locuri din oraş. Mâine, de la ora 15.00, internii de la agenţia de turism implicată în proiect şi elevii Liceului „Garabet Ibrăileanu” vor face curăţenie în zona pârtiei de schi Copou, unde localnicii ies frecvent la iarbă verde. Iar vineri, de la ora 18.00, Mănăstirea Cetăţuia îşi deschide porţile pentru cei interesaţi să afle istoria „Drumului vinului la Iaşi”, iar seara se va încheia cu o degustare de vinuri. Sâmbătă, tramvaiul vechi va fi repus pe şine pentru o plimbare prin Copou, iar duminică, de la ora 17.00, ieşenii sunt invitaţi la o seară culturală în Galeriile Anticariat „Grumăzescu”.

Ne puteți urmări și pe Google News