Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a descoperit CAUZA apariţiei AUTISMULUI
S-a descoperit CAUZA apariţiei AUTISMULUI

S-a descoperit CAUZA apariţiei AUTISMULUI

Autismul înregistrează o creştere alarmantă în toată lumea, estimându-se conform unor statistici că 1 copil din 100 se naşte cu această boală. Autismul apare mai des la băieţi decât la fete şi este ca o piedică de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei.

Doi profesori coreeni ai unor prestigioase Univesități din SUA au demonstrat care este principala cauză a autismului. Cei doi au descoperit că prezența unei anumite bacterii în sistemul digestiv al mamei poate duce la autismul copilului.

Pe lângă asta, cercetătorii au găsit exact zona creierului care este legată de comportamentul autistic și care ar juca un rol important pentru a găsi leacul autismului.

Jurnalul de știință „Nature” a publicat studiile celor doi pe 14 septembrie. Cercetătorii se numesc Huh Jun-ryeol și Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT.

Studiul explică foarte clar procesul detaliat prin care un șoarece gestant, care este infectat cu o bacterie, va avea un pui cu comportament autistic.
O anumită bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care să influențeze în mod direct celulele creierului copilului. Atunci când bacteria a fost ucisă cu antibiotice, șoarecele a avut un pui normal.

Cei doi profesori sunt un cuplu și spun că acest lucru i-a ajutat în cercetarea lor.

„Domeniile noastre de studiu sunt diferite. Unul lucrează în imunologie și altul în neurobiologie, ceea ce ne ajută în cercetările de neuroimunologie”, a afirmat Huh Jun-ryeol, potrivit ea.md.