Descoperirea făcută de specialiști! Aerul condiționat, cel mai mare consumator de energie. Poate duce la facturi uriașe

Descoperirea făcută de specialiști! Aerul condiționat, cel mai mare consumator de energie. Poate duce la facturi uriașe

Un studiu a demonstrat că aerul condiţionat este unul dintre marii consumatori de energie din locuința ta. Acesta este responsabil pentru 17% din consumul anual al unei locuințe, iar facturile cresc în perioada verii.

Românii se confruntă cu facturi uriașe, iar specialiștii încearcă să găsească cele mai bune explicații. Aparatul de aer condiţionat consumă foarte multă energie și este unul dintre factorii care măresc sumele pe care oamenii trebuie să le scoată din buzunare.

"Potrivit unor studii realizate de Comisia Europeană, un sistem de aer condiţionat obişnuit utilizează aceeaşi cantitate de energie electrică într-o singură lună cât consumă un frigider cu congelator într-un an. De aceea, într-un context marcat de creşterea preţurilor la energie, achiziţia unui sistem cât mai eficient din punct de vedere energetic reprezintă o alegere înţeleaptă", se menţionează în comunicat.

Experții au mai explicat că este o soluție să înlocuiești fostul aer condiționat cu unul nou. Chiar dacă investești o sumă mare de bani, facturile la energie vor fi mai mici. Acesta va funcționa mai bine și va consuma mai puțin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Motivul pentru care facturile cresc

"Un număr de 10.000 de clienţi casnici ai E.ON au ales, în ultimii doi ani, soluţia de răcire la cheie E.ON Cool cu aparat de aer condiţionat şi servicii tehnice incluse. Datorită tehnologiei Inverter, asigură o performanţă energetică crescută şi ajută la reducerea consumului de electricitate cu până la 33%. Astfel, clienţii companiei economisesc împreună circa 1.000.000 de kWh pe an, comparativ cu utilizarea unor aparate cu eficienţă scăzută", susţin reprezentanţii E.ON.

"Temperatura pentru funcţionarea optimă a unui aparat de aer condiţionat este între 21°C şi 25°C. Pentru o temperatură ambientală mai scăzută de 21°C, aparatul de aer condiţionat va fi solicitat la o putere crescută şi va consuma mai multă energie electrică", se menţionează în comunicat.

Specialiștii îți reamintesc că temperatura din casă nu trebuie să fie cu mai mult de 2-3°C faţă de cea de afară. Aceștia îți recomandă să alegi cu atenție aparatul de aer condiționat.

"Un aparat cu o putere prea mică va avea o durată de viaţă mai scurtă, pentru că va fi suprasolicitat să răcească/încălzească spaţiul necesar", susţin reprezentanţii E.ON, potrivit agerpress.