Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIREA care poate demonstra că ce este scris în BIBLIE este REAL
DESCOPERIREA care poate demonstra că ce este scris în BIBLIE este REAL

DESCOPERIREA care poate demonstra că ce este scris în BIBLIE este REAL

Arheologii de la Universitatea de Stat Mississippi au făcut o descoperire care ar putea demonstra existenţa unor personaje importante din Biblie.

Arheologii, care au făcut săpături în situl Khirbert Summeily din sudul Israelului, au găsit 6 obiecte de lut care erau folosite ca sigiliu pentru documente şi care sunt cunoscute ca bullae. Această descoperire arată că în secolul al X-lea î.e.n., organizarea statală era mut mai evoluată decât credeau istoricii. Cu alte cuvinte, contrar a ceea ce se credea până acum, în Israel nu existau numai aşezări rurale, notează descopera.ro.

Până acum, istoricii credeau că în regiunea Khirbert Summeily oamenii se ocupau doar cu agricultura, dar dovezi recente arată că aici era de fapt o păşune, iar locuitorii creşteau oi şi capre, toţi aflându-se sub protecţia unei autorităţi centrale, precizează aceeaşi sursă.

Această descoperire vine în sprijinul cercetătorilor care susţin că David şi Solomon, regii Israelului, au existat.

David este un personaj biblic ce a fost, conform Bibliei ebraice și Coranului, al doilea rege al Regatului unit al Israelului, succesorul lui Saul și tatăl lui Solomon, și conform evangheliilor Noului Testament, Matei și Luca, strămoșul lui Iisus. Se consideră că a trăit între 1040–970 î.e.n., domnind peste regatul lui Iuda între 1010–1002 î.e.n., iar peste Regatul unit al Israelului între 1002–970 î.e.n.

Solomon a fost fiu al lui David și al Batșebei, rege al Israelului timp de 40 de ani (971-931).

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: