Descoperire şocantă în medicină. Legătura periculoasă între anitibiotice şi Parkinson
- Lucian Ionescu
- 28 noiembrie 2019, 11:42
Un grup de oameni de ştiinţă de la Spitalul Universitar Helsinki, din Finlanda au descoperit că antibioticele administrate oral pot genera boala Parkinson.
Cercetătorii spun că boala apare pe fondul schimbarilor pe care antibioticele le determina la nivelul florei intestinale.
Antibioticele care au acest efect sunt mai ales cele cu spectru larg, dar şi cele administrate pentru bacteriile anaerobe şi ciuperci, se arata într-un raport publicat de jurnalul Movement Disorders.
De asemenea, studiile arată că o administrare excesivă a antibioticelor măreşte riscul de a avea predispoziţie la Parkinson, iar efectul apare după aproximativ 15-20 de ani.
Cercetări recente au arătat că Parkinsonul îşi are originea în intestine.
Compoziţia microbiană de la nivelul intestinelor este modificată şi considerată anormală, spun cercetătorii
Neurologul Filip Scheperjans a concluzionat că studiul arată că aceste modificări la nivelul florei intestinale au loc cu ani de zile înainte de declanşarea bolii.
Alte cercetări au stabilit deja că persoanele care suferă de constipaţie, sindromul colonului iritabil şi nu numai au un risc mai mare de a suferi de Parkinson, peste ani, potrivit ziare.com