Descoperire șocantă! Boala care distruge noul coronavirus. Ce se întâmplă în corpul uman
- Lucian Ionescu
- 22 octombrie 2020, 21:14
Alla Rijih, doctor în alergologie și imunologie, a dat publicității o informație care revoluționează tot ce se cunoștea până în prezent despre noul coronavirus.
Medicul susține că persoanele alergice sunt mai puțin expuse riscului de a se infecta cu noul coronavirus.
Potrivit cercetărilor efectuate de medicul Alla Rijih, s-a constatat că alergiile oferă un ușor „bonus" persoanelor care suferă de ele atunci când vine vorba de boli virale precum Covid-19.
Concluzia medicului imunolog Alla Rijih
„Persoanele cu alergii suferă în general mai puțin de boli virale, precum și de boli oncologice. Acest lucru se datorează faptului că au un fond de reacție crescut, adică au o mulțime de imunoglobuline E (IgE) în organism", explică specialistul.
Omenirea este speriată de tot ce s-a aflat până acum despre manifestările provocate de COVID-19. Orice tuse, strănut sau febră ne duc la gândul că am fi putut fi infectați cu acest virus ucigaș.
Medicul imunolotg, însă, afirmă că simptome precum tusea și dificultățile de respirație nu fac neapărat obiectul îngrijorării noastre în legătură cu noul coronavirus.
Cu toate acestea, cel puțin alte 25 de alte boli se manifestă în acest fel, inclusiv alergiile.
În această situație, în care simțim astfel de simptome, ar fi de preferat să consultăm un specialist pentru a nu confunda reacțiile alergice și coronavirusul.
Trebuie să fim atenți în special în această perioadă de toamnă, când mai multe tipuri de alergii se intensifică din cauza prezenței crescute în casă a mucegaiului și acarienilor, cel mai frecvent tip de alergeni din Europa, care provoacă rinită și astm.
Ce sunt alergiile și cum se manifestă
Alergiile sunt reacții exagerate ale organismului, ca urmare a intrării în contact cu anumite substanțe din mediul înconjurător.
Sistemul imunitar al persoanelor predispuse la alergii tratează aceste substanțe ca fiind străine, astfel că acționează împotriva lor și declanșează un răspuns imun. Acestea sunt, de fapt, inofensive, poartă numele de alergeni și pot ajunge în organism prin inhalare, ingerare sau prin contactul cu pielea.
Alergiile au manifestări neplăcute și îți pot afecta activitățile zilnice și dispoziția.
Simptomele generale pot fi resimțite la nivelul întregului corp, în cazul în care substanța care a provocat alergia ajunge în sânge. În această situație, ritmul cardiac devine mai ridicat, iar tensiunea arterială, mai scăzută, potrivit romaniatv.net