Joi seara un apel la numărul unic de urgență 112 a anunțat că în incinta fostului Han rateș, din orașul Buhuși, a afost descoperit un schelet. Polițiștii au deschis o anchetă care este în desfășurare.

Surse judiciare au declarat pentru EVZ că  oasele au fost găsite într-un beci surpat, de 5 m adâncime, care face parte dintr-o construcție ce datează de la 1.400. Din cauza stării de degradare a imobilului, aseară s-a asigurat zona, urmând ca azi, la lumină naturală, să se continue activitățile de cercetare la fața locului.

Hanul de la Gura Orbicului-Buhuși, este un monument istoric de arhitectură laică, construit în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, tip rateș (han poștal fortificat)., având un rol deosebit în schimburile comerciale de pe valea Bistriței. În urmă cu patru decenii era printre cele mai bine păstrate hanuri moldovenești. Între timp a ajuns doar o ruină. Proprietarii, care l-au redobândit după revoluție, nu au reușit să îl reabiliteze, iar în 2010 l-au scos la vânzare. (Sursa foto: www.pentruturism.com)