Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire istorică în medicină. Semnele banale care prevestesc apariția bolii necruțătoare
Descoperire istorică în medicină. Semnele banale care prevestesc apariția bolii necruțătoare

Descoperire istorică în medicină. Semnele banale care prevestesc apariția bolii necruțătoare

Oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au descoperit o nouă modalitate de a verifica dacă o persoană suferă de Parkinson, în faza incipientă.

Mai exact, cercetătorii de la MIT au descoperit cum o tastatură banală împreună cu o aplicație îți poate spune dacă suferi de boala Parkinson.

Cercetătorii de la MIT sunt de părere că stilul de tastare constituie un bun indiciu în cazul persoanelor care au o formă incipientă de Parkinson sau alte câteva afecţiuni neuromotorii. Asta pentru că modul în care cineva sănătos apasă pe o tastă, timpul în care stă cu mâna pe ea şi modul în care o eliberează este diferit faţă de un bolnav.

Mai exact, o persoană care suferă de boala Parkinson, cu toate că boala se află în stadiu incipient, ridică mâna de pe o tastă mult mai greu decât o persoană sănătoasă.

„Această dovadă de handicap motoriu incipient este foarte importantă. În contextul în care la ora actuală, după zeci de ani de cercetări, nu există o procedură clară de diagnosticare a unui stadiu incipient de Parkinson, această descoperire are potenţialul de a fi revoluţionară”, au declarat cercetătorii de la MIT, scrie Realitatea.