Evenimentul Zilei > EVZ Special > Descoperire istorică. Conținut extraterestru într-un muzeu. Cercetătorii sunt siderați
Descoperire istorică. Conținut extraterestru într-un muzeu. Cercetătorii sunt siderați

Descoperire istorică. Conținut extraterestru într-un muzeu. Cercetătorii sunt siderați

Un grup de cercetători din California au descoperit în interiorul meteoritului Wedderburn un mineral metalifer care nu a mai fost văzut până acum în natură.

Meteorit a căzut pe Pământ în anul 1951 şi păstrat la Muzeul Victoria din Australia.

Abia acum cercetătorii l-au analizat şi au fost surprinși să găsească în interiorul său mineralul.

Oamenii de ştiinţă au denumit mineralul, „Edscottite”. Mineralul este bogat în fier și carbon care se formează în timpul unui proces de topire.

Modul în care s-a format acest mineral, nu este încă clar.

Geoffrey Bonning, un om de știință de la Universitatea Națională Australiană a explicat că edscottite-ul a fost eliminat din miezul altei planete.

„S-a format atunci când mai mulți asteroizi au format o planetă mare. Planeta s-a încălzit în timpul formării sale, iar metalul fierbinte a picurat în miezul său. Acest meteorit avea o abundență de carbon în el. Și cum s-a răcit încet, fierul și carbonul s-au reunit și au format acest mineral”, a spus Bonning.

Potrivit cercetătorilor, planeta din care provine meteoritul ar fi putut fi lovită de un alt corp astronomic și distrusă, aruncând resturile peste sistemul solar.

Studiile anterioare au dezvăluit că meteoritul conținea urme de fier și aur, dar și minerale mai rare, potrivit digi24.ro