Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire INCREDIBILĂ pe Marte. Ce au AFLAT cercetătorii
Descoperire INCREDIBILĂ pe Marte. Ce au AFLAT cercetătorii

Descoperire INCREDIBILĂ pe Marte. Ce au AFLAT cercetătorii

Cercetătorii au făcut o descoperire incredibilă. Un crater uriaş situat în nordul planetei Marte. Experţii cred că acesta s-ar fi format în urmă cu peste trei miliarde de ani, în urma unei erupţii vulcanice masive.

Craterul are dimensiuni uriase, de 30 X 40 kilometri şi are o adâncime maximă de 1750 de metri. Acesta a fost denumit Siloe Patera. Oamenii de ştiinţă cred că acest crater este rezultatul unor erupţii ale unui supervulcan ce au avut loc acum mai bine de trei miliarde de ani.

Pe Pâmânt, un supervulcan este definit ca un vulcan care produce cel puţin 1000 de metri cubi de materiale vulcanice într-o erupţie, de mii de ori mai mare decât erupţiile vulcanice normale şi suficient de puternice pentru a provoca schimbări climatice. Un astfel de supervulcan este Yellowstone. Cercetătorii susţin că, în cazul unei erupţii, acesta ar putea afecta grav nu mai puţin de 17 state americane, dar şi sudul Canadei şi Nordul Mexicului.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.