Descoperire arheologică „imposibilă”. Se rescrie istoria civilizației umane!
- Ovidiu Drugă
- 15 ianuarie 2021, 09:02
Arhelogii au rămas șocați de descoperirea făcută în anticul oraș Kiuic. Istoricii vor fi nevoiți să rescrie complet teoria cu privire la începuturile misterioasei civilizații Maya.
Descoperire arheologică „imposibilă” în Mexic. În timp ce excavau un templu din orașul Kiuic, arheologii au avut surpriza vieții lor. Sub piramida templu au găsit fundația unei construcții mult mai vechi. „Piramida datează din anii 800 după Hristos, dar analiza fragmentelor de ceramică confirmă că fundația de sub ea este cu 300 de ani mai veche - datând din anii 500 după Hristos.
Descoperire arheologică „imposibilă”
"E o descoperire care răstoarnă tot ce ne imaginam despre mayași”, le-au declarat arheologii realizatorilor documentarului „Lumea pierdută a mayașilor” de pe National Geographic.
„Mi-a cerut să falsific datele”. Acuzații de mușamalizare la adresa OMS
Istoricii au crezut întotdeauna că civilizația Maya s-a născut în Guatemala, într-o regiune numită Bazinul Mirador. „Primele căpetenii au defrișat jungla și au construit orașe monumentale. În următorii 1.000 de ani, civilizația a devenit cea mai avansată din America.
Au avut cunoștințe serioase de matematică și astronomia, au perfecționat primul limbaj scris din emisfera vestică și au produs opere de artă uimitoare. Dar în anii 700 după Hristos au izbucnit mari probleme - războaie, conflicte politice și foamete. Orașele au fost abandonate și cei care au scăpat au fugit spre nord, către Mexic. Un rege se stabilește la Kiuic, întemeiază orașul și construiește o piramidă.”
Au găsit „comoara lui Churchill”. Se schimbă istoria!
Asta se credea până acum. Numai că descoperirea făcută schimbă totul, sugerând că orașul Kiuic a fost fondat mult mai devreme. „Fundația datează din anii 500 după Hristos, dar refugiații Maya nu au ajuns aici decât două secole mai târziu”.
Descoperire arheologică „imposibilă” despre misterioasa civilizație maya
Civilizația mayașă, renumită pentru arhitectura și cunoțtințele de astronomie și matematică și astronomie (faimosul calendar mayaș), datează de mai bine de 4.000 de ani. Multe dintre construcțiile impresionante se află și astăzi în jungla din sud-estul Mexicului, Guatemala, Belize și părțile de vest ale Hondurasului. În statul mexican Yucatan, arheologii au descoperit vechiul oraș Kiuic - abandonat acum 1200 de ani, scrie ziarul britanic Express.