"Decizia CCR este o greşeală uriaşă faţă de interesele României. Este vorba despre siguranţa copiilor noştri. Este vorba de puterea României de a acţiona în faţa ameninţărilor externe de orice fel şi a reţelelor de crimă organizată. Este vorba de micşorarea capabilităţilor serviciilor de informaţii ale României şi instituţiilor de aplicare a legii de a şi exercita atribuţiile inclusiv în relaţiile cu partenerii externi", a afirmat Sebastian Ghiţă, relatează România TV.

Potrivit lui Sebastian Ghiţă, ar trebui reluată dezbaterea despre modul în care pot fi protejaţi cel mai bine cetăţenii români şi găsite noi soluţii la această problemă: "Dezbaterea ar trebui să fie despre întărirea capacităţilor statului român şi protejarea cetăţenilor săi. Nu despre slăbirea instituţiilor fundamentale prin discuţii despre acoperiţi. Cred că Parlamentul trebuie să găsească rapid soluţii pentru a menţine România în rândul ţărilor sigure şi predictibile din punct de vedere legislativ".

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, marţi, că Legea referitoare la identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay este neconstituţională, după ce a admis sesizarea Avocatului Poporului.