Evenimentul ZileiPoliticaDeputatul PSD Daniel Ghiţă, întrebat de ce nu poartă mască în Parlament: ”E declarată pandemia în România?”

Deputatul PSD Daniel Ghiţă, întrebat de ce nu poartă mască în Parlament: ”E declarată pandemia în România?”

Deputatul PSD Daniel Ghiţă, întrebat de ce nu poartă mască în Parlament: ”E declarată pandemia în România?”
Daniel Ghiţă, deputat PSD și fost luptător de K1, susține că el nu ştie că ar fi declarată pandemie în România.

Deputatul PSD Daniel Ghiţă a declarat miercuri că Guvernul trebuie să desecretizeze toate contractele pe care le-a încheiat în perioada pandemiei de COVID-19 şi a adăugat că el nu ştie că ar fi declarată pandemie în România.

Miercuri, acesta a fost surprins în Parlament purtând masca de protecţie fără să îşi acopere nasul.

Întrebat de ziarişti de ce nu respectă legea şi nu poartă masca de protecţie în spaţii închise, Ghiţă a spus: „Cei care ne conduc de un an şi patru luni să răspundă pentru toate crimele, atrocităţile pe care le-au făcut până acum. E declarată pandemia în România? Eu nu ştiu că e declarată în România. (…) Vorbiţi cu Guvernul să desecretizeze toate contractele pe care le-a făcut în perioada de pandemie. Asta e economia ţării. Sunt 40 de miliarde de euro pe care Guvernul Cîţu şi Orban le-a împrumutat, dar nimeni nu răspunde pentru banii ăştia. (…) Astea sunt cele mai importante. Guvernul respectă cetăţenii pentru că a împrumutat ţara şi până la urmă şi copiii noştri vor rămâne să plătească datoria?”.

Daniel Ghiţă a fost văzut de mai multe ori în plenul Camerei Deputaţilor sau pe holul sălii de plen fără mască de protecţie sau purtând masca fără să-şi acopere şi nasul.

Alexandru Rafila spera că Daniel Ghiță o să se conformeze

Anul trecut, doctorul Alexandru Rafila declara că speră să îl convingă pe Daniel Ghiță să poarte mască.

„Cred că o să reușim să îl convingem și să înțeleagă și să îi demonstrăm că mască e protectoare, măcar din respect. Trăim într-o societate și dacă respectăm regulile societății, indiferent dacă credem sau nu în ele, este suficient. Eu sunt convins că domnul Daniel Ghiță va folosi masca, din convingere sau din respect pentru legislație sau pentru regulile sociale”, a spus Alexandru Rafila.

Înainte de a deveni deputat, luptătorul Daniel Ghiță a făcut mai multe postări pe rețelele de socializare în care a promovat teorii ale conspiraței în legătură cu pandemia de coronavirus și, totodată, s-a declarat împotriva purtării măștii de protecție sanitară.


Accesează: