"Nu știu dacă, într-o zi, votul va deveni obligatoriu pentru cetățenii români, deși discuțiile există de multă vreme. Ceea ce știu este că, în ultimele zile, unii oameni politici  sunt pe cale să inventeze “candidatul obligatoriu al dreptei”. Acest tip de candidat pleacă de la ideea că fără persoana sa nu se poate. Că țara îl așteaptă. Că poporul îl iubește. Că democrația, fără EL sau fără EA, nu mai are viitor. “Candidatul obligatoriu al dreptei” nu vrea vot cetățenesc obligatoriu, ci un partid care să îl(o) desemneze, pe EL sau pe EA, obligatoriu în cursa pentru Cotroceni", a  scris Pocora.

Deputatul PNL a adăugat că astfel de candidați nu au proiecte majore, ci doar orgolii mărunte.

“Candidatul obligatoriu al dreptei” trăiește un coșmar văzând cum PNL și PDL au puterea să treacă peste toate și să construiască, fără EL sau EA în prim-plan, marele partid de dreapta așteptat de 25 de ani. “Candidatul obligatoriu al dreptei” nu are proiecte majore, are doar orgolii mărunte. “Candidatul obligatoriu al dreptei” este cel căruia Victor Ponta ar trebui să îi ridice o statuie în fața Guvernului. Pentru că așa este: acest “candidat obligatoriu al dreptei” este cel mai mare aliat al succesului prezidențial din toamnă al lui Victor Ponta. “Candidatul obligatoriu al dreptei” dinamitează de fapt dreapta, o fărâmițează, o descompune dintr-o imensă vanitate, pe principiul „fără mine, potopul”", a scris Cristina Pocora.

Deputatul PNL a adăugat că ar fi util dacă ar fi sprijinit candidatul unic al PNL-PDL pentru că, altfel, Președintele va fi dat în mod cert de către PSD

"De aceea, fac un apel către “candidatul obligatoriu al dreptei”, cum s-o numi acum sau câți vor mai apărea în lunile următoare: să renunțe la orgolii deșarte și să nu mai candideze în toamnă! Să înțeleagă că niciun război nu se câștigă cu o armată formată doar din generali! Să renunțe să iasă în față cu orice preț pentru că prețul plătit la alegeri prin eșecul dreptei va fi unul crâncen! Să îl sprijine pe candidatul unic al PNL-PDL pentru că, altfel, Președintele va fi dat în mod cert de către PSD!", a mai spus Cristina Pocora.