Deputatul Aurel Bălășoiu, exclus din PSD. Acuzațiile sunt extrem de grave și vizează pedofilia

Deputatul Aurel Bălășoiu, exclus din PSD. Acuzațiile sunt extrem de grave și vizează pedofilia

Conducerea centrală a PSD a decis azi în unanimitate excluderea din partid a deputatului de Argeș Aurel Bălășoiu.

Update

După anunţul PSD, imagini în care apare deputatul în ipostaze intime alături de un băiat au fost publicate de Gândul. Întrebat dacă a întreţinut relaţii sexuale cu minori, deputatul a răspuns evaziv.

Deputatul PSD Aurel Bălășoiu a răspuns solicitării reporterilor de la Gândul. Acesta a negat vehement că ar fi întreținut relații sexuale cu un băiat minor.

„Voi merge înainte și voi lupta! Merg înainte, nicio problemă! M-au exclus, nicio problemă!” Răspunsul pe care acesta l-a oferit atunci când a fost întrebat dacă  recunoaște faptele de care este acuzat a fost: „Nu recunosc!”

Ne puteți urmări și pe Google News

 

În anunțul partidului se face vorbire de fapte penale care încalcă demnitatea umană și morala creștină și îi cer deputatului să demisioneze urgent din Parlament și în cazul în care organele de cercetare penală vor cere ridicarea imunității acestuia partidului va vota Pentru:

Fostul deputat PSD de Argeș Aurel Bălășoiu este suspecta de sex cu minori, conform surselor judiciare citate de Romania TV. La poliție nu a fost depusă însă o sesizare în acest sens.

Conducerea centrală a PSD a decis azi în unanimitate excluderea din partid a deputatului de Argeș, Aurel Bălășoiu.

Conducerea PSD a decis astăzi excluderea din partid a deputatului Aurel Bălășoiu. De asemenea, PSD se așteaptă ca acesta să își dea demisia urgent din funcția de deputat. În caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunității parlamentare. PSD nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnității umane și a moralei creștine” - au scris social-democrații pe pagina oficială de Facebook.

„L-a exclus direct, fără discuții. Nu are ce căuta așa ceva în partid”

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Camerei Deputaților, deputatul Aurel Bălășoiu este căsătorit și absolvent al Facultății de Teologie al Universității Pitești, județul Argeș. El a fost primar timp de mai multe mandate în comuna Rociu din județul Argeș și este deputat în Parlamentul României din decembrie 2020.

Și PSD Argeș a publicat pe pagina oficială un mesaj prin intermediul căruia informează că au luat act de decizia conducerii PSD și că, totodată, „se delimitează ferm de orice atitudine imorală și solicită de urgență demisia”.

„Am luat act de decizia conducerii PSD de excludere din partid a deputatului Aurel Bălășoiu. Rămânând consecvent principiilor sale, PSD Argeș se delimitează ferm de orice atitudine imorală și solicită de urgență demisia sa din Parlamentul României”, a scris conducerea PSD Argeș.

Surse din Partidul Social Democrat au explicat pentru Știrile Pro TV că Bălășoiu ar fi implicat într-un scandal legat de „fapte reprobabile cu un minor”. Se pare că președintele PSD Marcel Ciolacu ar fi aflat despre acest incident și ar fi decis să-l dea afară din partid pe Bălășoiu „în secunda doi”. „L-a exclus direct, fără discuții. Nu are ce căuta așa ceva în partid” - au spus sursele citate, conform Pro TV.

Preşedintele PSD Argeş admite că a votat excluderea deputatului Bălăşoiu

Preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă, admite că a votat excluderea din partid a deputatului Bălăşoiu pentru bănuiala că ar exista un filmuleţ cu acesta în care apare în ipostaze intime împreună cu o altă persoană. Ion Mînzînă a spus că nu cunoaște toate amănuntele,explicând că, „la această oră”, există bănuieli că ar exista anumite dovezi în acest sens.

„Credeţi că eu m-am dus acuma să cer, ia să văd şi eu ce vârstă are x? Nu ştiu dacă e minor, dacă e major... Există bănuiala că... că ar fi. Dar dacă există aşa ceva, imaginaţi-vă că organele statului trebuie să se autosesizeze”, a declarat Mânzînă pentru News.ro.