Evenimentul Zilei > Politica > Deputat PNL: Referendumul pentru familie nu trebuie să ajungă o minge de ping-pongîntre puterile statului; Iohannis să promulge legea de urgență
Deputat PNL: Referendumul pentru familie nu trebuie să ajungă o minge de ping-pongîntre puterile statului; Iohannis să promulge legea de urgență

Deputat PNL: Referendumul pentru familie nu trebuie să ajungă o minge de ping-pongîntre puterile statului; Iohannis să promulge legea de urgență

Preşedintele României are datoria morală de promulga în regim de urgenţă legea de modificare a Legii referendumului a declarat deputatul PNL, Daniel Gheorghe, subliniind că desfăşurarea referendumului pentru modificarea Constituţiei pe tema familiei înseamnă „respectarea principiului suveranităţii poporului".

„Referendumul pentru familie nu trebuie să ajungă o minge de ping-pong între puterile politice şi între instituţiile statului, instituţiile judiciare şi grupuri de presiune străine. Noi, cu toţii, eu ca parlamentar liberal, ca şi parlamentarii tuturor grupurilor, cunoaştem şi înţelegem esenţa fundamentală creştină şi esenţa identitară a demersului referendumului pentru familie. Desfăşurarea acestui referendum înseamnă, în primul rând, respectarea principiului suveranităţii poporului", a afirmat liberalul Daniel Gheorghe, la Conferinţa internaţională "Referendumul pentru căsătorie. Perspective naţionale şi internaţionale", organizată de Coaliţia pentru familie.

Deputatul PNL atrage atenția că nimeni nu este mai presus de suveranitatea poporului, lucru valabil și pentru Președinte.

„Nimeni nu este mai presus de Constituţie şi nimeni nu este mai presus de suveranitatea poporului. Acest lucru este valabil şi pentru preşedintele României şi pentru parlamentari şi pentru judecătorii de la CCR şi pentru toate instanţele de judecată din România. Cred şi sper că nimeni nu va mai recurge la astfel de tertipuri de tergiversare a referendumului şi cred că preşedintele Iohannis are datoria morală de promulga în regim de urgenţă legea tehnică care priveşte organizarea procedurală a referendumului de modificare a Constituţiei", a adăugat deputatul liberal.

Referendumul pe tema familiei îi uneşte pe toţi şi nimeni nu este în măsură să impună ţării noastre ce trebuie să facă, potrivit lui Daniel Gheorghe.

„Când vorbim de acest referendum suntem creştini, suntem români şi ne asumăm identitatea naţională şi ne asumăm dreptul nostru democratic de a decide în baza libertăţii de conştiinţă şi în baza valorilor lumii libere. Nimeni nu este în măsură să ne impună ce să facem. De asemenea, am observat în ultima perioadă cum acest referendum este perceput ca pe o chestiune care ar inflama societatea sau care ar crea fracturi. Nu, acest referendum ne uneşte, ne uneşte pe noi toţi care suntem ortodocşi, catolici, protestanţi, neoprotestanţi, mozaici, pe toţi care apărăm valorile civilizaţiei”, a explicat deputatul.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: