"Când viitorul Europei este o problemă, trebuie să recunoaştem că nu putem vorbi despre o Europă puternică fără o Polonia puternică", a mai spus europarlamentarul maghiar.

''O 'Europă suverană' suscită temeri în rândul nostru. Este imposibil de avut o suveranitate în interiorul unei suveranităţi. Cu alte cuvinte, o Europă suverană pune sub semnul întrebării suveranitatea statelor. Eu nu cred că francezii pot accepta un transfer de suveranitate la nivelul UE în detrimentul suveranităţii Franţei. Este, aşadar, o discuţie care trebuie să continue dacă cele două părţi doresc o Europă puternică'', a declarat recent  ministrul polonez.

Potrivit politicianului creștin-democrat (KDNP), UE ar trebui să caute un dialog cu Polonia. Subliniind faptul că Europa are nevoie de o viziune concretă şi nu numai despre Polonia.

Holvenyi a spus că "Grupul de la Vișegrad și Polonia caută răspunsuri la problemele europene. Un prieten este cel care îți înțelege trecutul, crede în viitorul tău și te acceptă așa cum ești", a adăugat el, citat de voiceofeurope.