Evenimentul Zilei > Politica > Deputat amendat de Poliție pentru un grafitti. Ce spune politicianul
Deputat amendat de Poliție pentru un grafitti. Ce spune politicianul

Deputat amendat de Poliție pentru un grafitti. Ce spune politicianul

Un deputat din Parlamentul României a fost amendat de polițiști după ce a scris cu vopsea pe un panou al companiei Electrolux.

Este vorba de parlamentarul clujean Adrian Dohotaru, în prezent independent, ajuns deputat pe listele USR.

El a fost amendat, cu 100 de lei, joi, după ce a scris un mesaj pe panoul publicitar al companiei Electrolux, potrivit Agerpres.

Dohotaru spune că a vrut să își arate astfel susținerea pentru muncitorii Electrolux aflaţi în grevă de la începutul lunii martie.

„Ro – nu e ţara muncii ieftine”, a scris deputatul cu spray roşu pe panoul publicitar, pe care a mai lipit trei veste. 

„A fost sancţionat cu 100 de lei pentru încălcarea Legii 61, articolul 2, punctul 14. A fost cooperant. Legea spune că dacă persoana e cooperantă atunci sunt recomandări în procedură şi a primit minimum. Contează faptul că în calitate de persoană publică şi ca cetăţean şi-a permis să mâzgălească, a inscripţionat, nu că a protestat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Cristian Silaghi. 

Deputatul independent Adrian Dohotaru a precizat, pe pagina sa de Facebook, că e primul său grafitti ca om politic. „Solidaritate cu lucrătorii Electrolux! E primul meu graffiti ca om politic, ca gest de nesupunere civică, la protestul sindical din faţa întreprinderii, de faţă cu sindicaliştii, media şi jandarmeria. Sper ca puterea politică, dar şi opoziţia, să pună pe agenda publică tema justiţiei sociale, regăsită în mai multe proiecte legislative pe care le-am depus: o nouă lege a dialogului social, corelarea salariului minim cu un coş pentru trai decent, amenzi mai mari pentru ore suplimentare ilegale etc”, a scris deputatul. 

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră. Următoarea rundă de negocieri este programată pentru luni, 6 mai. 

În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.