Țara cu cei mai mulți adolescenți DEPENDENȚI de internet interzice BĂTAIA și ELECTROȘOCURILE în tratarea adicției

Țara cu cei mai mulți adolescenți DEPENDENȚI de internet interzice BĂTAIA și ELECTROȘOCURILE în tratarea adicției

China interzice folosirea terapiei cu electroșocuri, bătăile și alte metode abuzive, care sunt folosite în taberele ce tratează tinerii pentru dependența de internet.

Publicația chineză The Global Times, citată de The Telegraph, scrie că un centru din provincia estică Shanddong a folosit stimularea electrocă pentru a „trata” mai mult de 6.000 de tineri considerați dependenți de internet - majoritatea adolescenți, din 2006 până acum.

Tabăra respectivă încă folosea terapia cu electroșocuri, anul trecut, conform portalului Sixth Tone, de cele mai multe ori la cererea părinților care își trimiteau copiii în aceste tabere.

Noile legi împotriva „abuzului sau coerciției” pentru îndepărtarea tinerilor de miracolul internetului sunt cuprinse într-un proiect pe care mass-media l-a descris ca „protejând drepturile minorilor în spațiul virtual”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte măsuri se referă la interzicerea companiilor de jocuri online de a oferi servicii pentru adolescenți, între miezul nopții și pra 8 dimineața. Oricărei organizații și oricărui individ le este interzis să adopte măsuri precum abuzul sau coerciția, care pot afecta sănătatea mentală sau drepturile fundamentale și interesele tinerilor, arată proiectul.

Un expert citat de ziar spune că noile măsuri interzic și folosirea terapiei cu electroșocuri. Ministerul chinez al Sănătății a cerut tuturor spitalelor „să oprească stimularea electrică” în cazul dependenților de internet, încă din 2009.

China are mai mult de 710 milioane de utilizatori de internet și circa 23% dintre ei au vârste sub 19 ani, conform datelor guvernului publicate anul trecut. Unele estimări arată că 10% dintre tinerii chinezi ar fi dependenți de internet.

Taberele de „dezvățare” a adolescenților au intrat sub lumina reflectoarelor în China după ce un băiat de 15 ani a murit, la mai puțin de 24 de ore, în una din aceste tabere, în 2009. Se pare că ar fi fost ucis în bătaie.

A mai existat o controversă în septembrie 2016, când mai multe știri au arătat că o adolescentă și-a legat mama de scaun și a înformetat-o până la moarte, pentru a o pedepsi că a trimis-o într-o astfel de tabără.

Centrele acestea folosesc violența, abuzul și metode dure în stil militar. Se pare că există 250 de astfel de tabere în China, toate funcționând la limita legalității.