Evenimentul Zilei > International > Gerard Depardieu încearcă să obțină un pașaport turcesc după ce în anul 2013 a devenit cetățean rus
Gerard Depardieu încearcă să obțină un pașaport turcesc după ce în anul 2013 a devenit cetățean rus

Gerard Depardieu încearcă să obțină un pașaport turcesc după ce în anul 2013 a devenit cetățean rus

Actorul francez Gerard Depardieu, care a primit cetățenia rusă în 2013, a declarat că acum încearcă să obțină un pașaport turcesc, a anunțat un ziar turc în pe data de 17 septembrie.

"Voi vizita Turcia în luna octombrie și voi vorbi cu Erdogan", a declarat  Depardieu pentru cotidianul turc  Aydınlık.

Actorul în vârstă de 69 de ani a dat această declarație în timp ce se afla la Pyongyang, capitala Coreei de Nord împreună cu membrii Asociației de prietenie dintre Coreea de Nord și Franța.

Actorul francez a renunțat la cetățenia franceză datorită introducerii unor noi taxe pe venit în Franța în anul 2013.

Actorul a devenit cetățean rus în 2013, printr-un decret semnat de Vladimir Putin. De atunci, Depardieu pare că s-a adaptat bine noii sale patrii: a jucat într-un sitcom rusesc, Zaițev+1 și a realizat pentru producătorul de ceasuri de lux Cvstos o linie numită „Mândru să fiu Rus”.

În anul 2013, Primul-ministrul francez Jean-Marc Ayrault a descris comportamentul lui Depardieu drept patetic și lipsit de patriotism, într-o perioadă în care Franța a sporit taxele pentru a reduce din deficitul național. La rândul său, actorul a răspuns printr-o scrisoare deschisă, în care afirma că a plătit taxe și impozite în valoare de 145 de milioane de euro în ultimii 45 de ani. „Nu am dreptul să mă plâng și nici să mă laud, dar refuz să fiu descris drept patetic“, a scris Depardieu.

Pe lângă cetățenia rusă, Depardieu deține și un pașaport algerian.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: