Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu a ajuns marţi la Direcția Națională Anticorupție unde a fost audiat de procurori şi ulterior a fost pus sub control judiciar într-un dosar care vizează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă „Cutezătorii”.

În acelaşi dosar şi Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnica din București, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, a ajuns în faţa procurorilor pentru a da explicaţii, fiind pus şi el sub control judiciar. Jurnalista Ionela Arcanu de la Realitatea TV relatează un pasaj din mărturia lui Dorin Cocoș din dosarul "Baza Cutezatorii", relatează stiripesurse.ro.

NUME GRELE audiate la DNA într-un NOU DOSAR NEWS ALERT!

 

Dorin Cocoş a fost eliberat, după ce a executat o parte din pedeapsa primită în dosarul „Microsoft”

"Cunosc ca Dinu Pescariu, care deține baza Cutezatorii, in baza unui contract din 2004, a apelat la Mihnea Costoiu, la acel moment secretar de stat în Ministerul Educației, pentru a încheia un act adițional pe o durată de 25 de ani, deoarece avea probleme in justitie, în legătură cu rezilierea contractului încheiat cu RAAPPS.

Cunosc ca Dinu Pescariu era foarte bun prieten cu Mihnea Costoiu, vazandu-i atât la club, la baza Cutezatorii, cât și la diverse evenimente la care am participat intamplator cu toții. (…) Din discutiile purtate cu Dinu Pescariu, am aflat ca Mihnea Costoiu a semnat actul adițional privind baza Cutezatorii fără nicio documentație care să justifice încheierea respectivului act. Precizez ca in acea perioada ma vedeam aproape zilnic cu Dinu Pescariu la baza Cutezatorii, datorită discuțiilor pe care le aveam despre afacerea Microsoft, pentru care am si fost condamnat", le-a spus Cocoş procurorilor.

Fostul secretar de stat Mihnea Costoiu, în prezent rector al Universităţii Politehnice Bucureşti, și fostul jucător de tenis Dinu Pescariu sunt cercetați de procurorii anticorupție, sub control judiciar, în dosarul în care se investighează modalitatea în care a fost concesionată Baza Sportivă "Cutezătorii" din București, a anunțat DNA marţi.

PESCARIU DINU MIHAIL, reprezentantul Fundației cu același nume, este acuzat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. 

DNA a pus SECHESTRU pe bunurile lui Dinu Pescariu și Claudiu Focică

Prejudiciul estimat, stabilit în urma cercetărilor, cauzat ministerului, pe perioada 2009-prezent este de aproximativ 93.481.200 euro, reprezintă diferența dintre sumele pe care Fundația Dinu Pescariu ar fi trebuit să le plăteasca MEN în urma exploatării construcțiilor si terenului din Baza Cutezătorii pentru perioada iunie 2009 – prezent și chiria plătită efectiv, respectiv 9.000 euro lunar.