A murit Denny Laine, o legendă a muzicii rock care a cântat cu Paul McCartney

A murit Denny Laine, o legendă a muzicii rock care a cântat cu Paul McCartney Denny Laine Sursa foto: Instagram

Denny Laine, cunoscutul chitarist britanic, co-fondator al trupei Wings, alături de Paul McCartney, a murit la vârsta de 79 de ani. Cauza morții ar fi o problemă medicală, conform unui anunț făcut de soția muzicianului.

Denny Laine a cofondator al trupei Wings, alături de Paul McCartney, fostul component al trupei Beatles. El a murit la vârsta de 79 de ani, din cauza unor probleme medicale. Anunțul a fost făcut de soția muzicianului, într-o postare pe contul de Instagram.

Denny Laine, o legendă a muzicii britanice

Soția muzicianului, Elisabeth Hines a făcut public informația cu privire la moartea chitaristului. Ea a precizat că acesta a murit din cauza unor probleme la plămâni. Este vorba despre o „pneumopatie interstiţială imprevizibilă şi agresivă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am fost la căpătâiul lui, ţinându-l de mână, în timp ce îi cântam melodiile preferate de Crăciun (...) în timp ce se afla, săptămâna trecută, la terapie intensivă”, a scris soția lui Denny Laine, publicând o fotografie alături de soţul ei.

Moartea fostului său coleg de trupă l-a întristat și pe Paul McCartney care a cântat alături de Laine în trupa Wings. El a făcut o postare pe Instagram cu privire la decesul fostului partener. McCartney s-a declarat „foarte întristat de aflarea veştii despre moartea (fostului său) coleg de trupă”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Denny Laine (@dennylaineofficialpage)

O legendă a muzicii rock

Denny Laine s-a născut în octombrie 1944 la Birmingham, Anglia, sub numele de Brian Hines. A început să cânte la chitară de la o vârstă fragedă, fiind influențat de Chuck Berry și Django Reinhardt.

Danny Laine a înființat trupa Wings în anul 1971 alături de Paul McCartney și soţia acestuia, Linda McCartney. Noul grup a apărut la un an după ce s-a destrămat The Beatles, în anul 1970.

Anterior, regretatul muzician britanic a mai cântat în The Moody Blues, trupă la înființarea căreia a participat.

Denny Laine și Paul McCartney

Paul McCartney l-a descris pe Denny Laine drept  „un cântăreț și un chitarist excepțional”. Cei doi au colaborat la hitul mondial, din 1977, „Mull of Kintyre”.

Faimosul cântăreț britanic, în vârstă de 81 de ani, a declarat că o bună bucată de vreme, relațiile cu fostul său coleg de trupă s-au răcit. În ultimii ani, ei au reușit să-și rezolve problemele și să se apropie din nou.

Împreună cu Denny Laine, Paul McCartney a împărtășit amintiri în această ultimă perioadă. Între altele, Paul McCartney și-a amintit de „perioada petrecută alături de Denny când noi, membrii trupei The Beatles, eram în turneu cu The Moody Blues”.