Demonstrație de forță a bombardierelor rusești la adresa NATO, în noaptea arctică

Demonstrație de forță a bombardierelor rusești la adresa NATO, în noaptea arctică

În cursul ultimilor ani, forțele aeriene ale Rusiei și-au intensificat considerabil prezența în Arctica. Cu operațiuni pe distanțe lungi efectuate de bombardierele strategice Tu-160.

Demonstrație de forță a bombardierelor rusești la adresa NATO, în noaptea arctică. Astfel, două bombardiere supersonice Tu-160 au traversat recent oceanul Arctic, Marea Barents și Marea Albă. Într-o demonstrație de forță la adresa NATO.

Avioanele au alimentat din aer în noaptea polară. Cele două bombardiere strategice au efectuat o operațiune aeriană deasupra apelor neutre, a informat ministerul rus al Apărării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zborurile au durat 14 ore și au inclus o realimentare aeriană în întunericul polar. Operațiunea ar fi avut loc săptămâna trecută, scrie The Barents Observer.

Totul a fost făcut în strictă conformitate cu reglementările internaționale ale spațiului aerian, subliniază armata rusă.

Prezență rusă semnificativă în zona arctică

În ultimii ani, forțele aeriene ruse și-au sporit în mod semnificativ prezența în Arctica. Iar bombardierele Tu-160 au făcut, anul trecut, mai multe operațiuni pe distanțe lungi în regiune.

În septembrie, două Tu-160 au petrecut 25 de ore în aer, în cadrul unui zbor pe o distanță de 20.000 km. Avioanele au plecat de la baza aeriană Engels, din sudul Rusiei. Via Marea Barents, aparatele au ajuns în partea centrală a oceanului Arctic. Deasupra rutei Nordului spre Pacific, cu retur peste Siberia.

Această operațiune a inclus realimentarea de trei ori în zbor. Rusia a dezvoltat, de asemenea, o nouă infrastructură aeriană și logistică în Arctica.

Baza Nagurskoye din Franz Josef Land trebuie să poată gestiona și opera „orice tip de aeronavă”. Iar baza Rogachevo din Novaya Zemlya este în curs de devoltare pentru a găzdui o flotă de avioane de vânătoare MiG-31.

La începutul lunii ianuarie, avioanele  MiG-31 au preluat oficial funcțiile de alertă de luptă din Rogachevo, informează forțele armate ruse.