O nouă demisie în politică! Deputatul USR, nemulţumit de eşecul eliminării pensiilor speciale

O nouă demisie în politică! Deputatul USR, nemulţumit de eşecul eliminării pensiilor speciale

Deputatul USR Iulian Bulai a anunţat marţi, că a ajuns la Parlament pentru a-şi da demisia, amintind că USR are un proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale blocat de PSD.

Deputatul USR Iulian Bulai spune că ajuns la Parlament pentru a-și da demisia: „Am scris-o și am semnat-o. Vă țin la curent cu momentul anunțului din conferința de presă și depunerea demisiilor”, a scris deputatul pe social media.

”FĂRĂ PENSII SPECIALE. Am ajuns la Parlament pentru a-mi da demisia. Am scris-o şi am semnat-o. Vă ţin la curent cu momentul anunţului din conferinţa de presă şi depunerea demisiilor. USR are un proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale. Blocat de PSD. Pentru că nu am reuşit să le eliminăm, ne dăm demisia.

Pentru că e moral, e de bun simţ. Într-o ţară cu oameni săraci şi cu pensii mici, nimeni nu ar trebui să aibă pensii speciale”, a scris Bulai pe Facebook, postând şio imagine cu el şi cu mesajul ”Fără pensii speciale”, a scris Iulian Bulai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul USR, Dan Barna, a anunţat că toţi senatorii şi deputaţii USR vor demisiona, în cursul zilei de marţi, pentru a nu beneficia de pensie specială

”Mâine dimineaţă, deputaţii şi senatorii USR îşi vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială.  Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară. Să reprezinţi voinţa populară este o onoare, nu o corvoadă”, a scris pe Facebook, Dan Barna.  USR are 25 de deputaţi şi 13 senatori.

USR are un proiect legislativ pentru eliminarea pensiilor speciale

Reamintim că USR, la a inițiativa deputaților Claudiu Năsui și Cristina Prună, a depus în Parlament un proiect de lege pentru impozitarea cu 90% a pensiilor speciale, definite ca pensii suplimentare față de pensia contributivă. Proiectul USR prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei și un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 și 3.500 de lei.

„Nu mai putem avea unii cetățeni mai „speciali” decât alții. Ne aflăm în fața unei crize de proporții majore, iar pensiile speciale sunt o mare nedreptate pentru majoritatea românilor care, de altfel, le plătesc din munca lor. România ar fi putut avea investiții în sistemul medical și în infrastuctură. În loc, avem mii de oameni care profită de apropierea lor de putere pentru a-și însuși beneficii pentru care nu au cotizat”, a declarat Claudiu Năsui.