Demisie FORŢATĂ? Directorul de grădiniţă ROMÂN de la Oslo care a criticat BARNEVERNET se ÎNTOARCE în ţară

Demisie FORŢATĂ? Directorul de grădiniţă ROMÂN de la Oslo care a criticat BARNEVERNET se ÎNTOARCE în ţară

George Alexander, românul stabilit în Oslo care a adus critici în repetate rânduri la adresa sistemului norvegian de Protecţie a Copilului, a anunţat astăzi pe pagina personală de Facebook că îşi dă demisia.

George Alexander este stabilit de foarte mult timp în Norvegia, unde a ocupat în ultimii 20 de ani funcţia de director al mai multor şcoli şi grădiniţe din Oslo. Lucrând în sistemul de educaţie norvegian, au fost numeroase dăţi în care a intrat în contact cu rperezentanţii Barnevernet, lucru ce ţinea de atribuţiile sale de serviciu.

„Există momente în viață, când, oricât de dureros ar fi, trebuie să faci o alegere în drumul tău… Important, însă, de fiecare dată, este cum îi vei privi în ochi, după aceea, pe oameni… Pe oamenii care au nevoie de ajutorul tău… Am ales să fiu Liber. Să rămân eu însumi. Mi-am dat, deci, DEMISIA din funcția mea de director…” este mesajul pe care acesta l-a postat pe rețeaua de socializare.

Este în prezent una dintre vocile care au adus critici dure asupra modalităţii în care sistemul norvegian de Protecţie a Copilului a evoluat şi a permis înmulţirea abuzurilor . Alexander a dat detalii din această perspectivă cu privire la mecanismul prin care personalul didactic urmăreşte copilul, îl interoghează cu privire la condiţiile din mediul familial şi, mai mult. Sesizează autorităţile competente ăentru a fi deschisă procedura de investigare a modului ăn care părinţii îşi cresc micuţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cadrele didactice nu primesc nicio recompensă pentru semnalările lor. Sunt obligate să facă asta, la angajare semnează o declarație prin care se obligă să furnizeze informații Protecției Copilului”, explică George Alexander.

Totuşi, susţine acesta, există aici o latură care plasează întregul mecanism sub o umbră de îndoială: „Ceea ce este ciudat este faptul că, în ultimii ani, s-a ajuns la extreme: eşti obligat să trimiţi informaţiile chiar şi dacă nu eşti sigur că sunt adevărate, ci numai nişte bănuieli/suspiciuni. Aceasta este una dintre cauzele pentru care eu sunt foarte critic împotriva acestui sistem”, punctează George Alexander pentru DIGI 24.