Demisie din ELITA PNL. Amiralul Vergil Chițac părăsește FLOTA liberală

Demisie din ELITA PNL. Amiralul Vergil Chițac părăsește FLOTA liberală

Senatorul Vergil Chitac si-a depus azi demisia din PNL Alegerile la PNL Constanța, rețeta unei fraude cu iz penal. Amiralul face dezvăluiri interesante din mațele PNL

După ce a preluat „comanda” bastimentului Partidului Național Liberal se pare că noul „cârmaci”, Ludovic Orban nu are nevoie de un amiral în echipaj. După alegerile locale din interiorul partidului au existat mai multe contestații depuse la Curtea de Arbitraj a PNL printre care și una depusă de senatorul Vergil Chițac. Alegerile s-au vrut a fi un proces transparent de primenire a partidului și punctul final al fuziunii PNL cu fostul PDL. Litigii cu privire la modul în care s-au desfășurat alegerile locale din PNL au fost la Arad, Craiova și în alte județe, dar cel mai elocvent exemplu de blat este la Constanța unde au fost înscrise persoane pe ultima sută și au fost votați pseudomembri care nu figuaru în nicio evidență a partidului. Înainte de desfășurarea alegerilor fostul președinte interimar al organizației municipale, senatorul Vergil Chițac a semnalat nereguli conducerii partidului. A fost depusă și o contestație la Curtea de Arbitraj a PNL cu privire la modul în care au fost organizate alegerile la Constanța. Aceasta nu s-a judecat nici astăzi, după cinci luni, deși statutul partidului prevede ca acest lucru să se facă în 30 de zile de la depunere, iar celelalte plângeri au fost deja soluționate.

CV de amiral

Vergil Chițac este contraamiral de flotilă în rezervă și a fost comandantul Academiei Navale Mircea cel Bătrân din Constanța până la data de 1 februarie 2016 când a trecut în rezervă. O lună mai târziu, pe întâi martie 2016, a intrat în PNL și a fost anunțat candidat pentru funcția de primar al orașului Constanța. La alegerile locale din 4 iunie 2016,  Vergil Chiţac a obţinut 34,6% din voturi și zece mandate de consilier municipal PNL. Primar a ieșit de la PSD, mâna dreaptă a lui Radu Mazăre, Decebal Făgădău. De altfel lupta în Consiliul local Constanța este destul stransă pentru că PSD are 13 consilieri, PNL 10, PMP trei și un independent. Diferența o fac cei trei consilieri PMP care votează cu PSD. La alegerile Parlamentare de anul trecut Vergil Chitac a fost ales senator de Constanța din partea PNL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sabotaj electoral în PNL Constanța

Pe data de 19 martie, Biroul Permanent Județean PNL Constanța a fixat calendarul alegerilor și a stabilit ca scrutinul intern la municipiu să fie organizat pe data de 31 martie. Problema era că pe 31 martie, Vergil Chițac era plecat în delegație oficială la Adunarea Parlamentară a NATO ce se ținea la Berlin și nu își putea depune mandatul. Ulterior Vergil Chițac a întrunit ședința Biroului Permanent Municipal unde s-a votat data de șase aprilie pentru alegeri în cadrul organizației municipale. Cu toate acestea conducerea județeană nu a mai schimbat data alegerilor din 31 martie.

Fostul lider al PNL Constanța Gheorghe Dragomir, băiat bun dar cu multe obligații

La alegerile din PNL Constanța s-a aplicat rețeta clasică folosită la nevoie de toate partidele din România. Ca să se aleagă cine trebuie pe convocatorul ședinței și în sala trebuie să fie cine trebuie. „Creierul” care a pus în operă această rețetă la alegerile PNL Constanța a fost fostul președinte al organizației liberale județene ex deputatul Gheorghe Dragomir. Acesta l-a pregătit din timp pe actualul președinte Gheorghe Muhscină care a intrat în partid cam în același timp cu Vergil Chițac. Gheorghe Muhscină este într-o strânsă legătură de afaceri cu alt liberal, deputatul Robert Boroianu, nașul fiului lui Gheorghe Dragomir. La punerea în operă a planului a contribuit substanțial și finul lui Gheorghe Dragomir, fostul secretar general al organizației PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. El este singurul care are parola și poate înscrie membri în evidența informatizată a partidului numită: My PNL, arhiva electronică cu toți membrii partidului.

Cum să-ți tragi partid după rețeta ”Dragomir-Muhscină-Boroianu-Bourceanu”

Conform rețetei, echipa Dragomir-Muhscină-Boroianu-Bourceanu a întocmit un convocator cu 706 poziții catre era populat cu persoane apropiate organizatorilor chiar dacă aceștia nu erau la zi cu cotizația sau nu mai fuseseră în PNL niciodată. Organizația municipală condusă de Vergil Chițac avea un alt convocator compus din 270 de persoane care îndeplineau condițiile statutare pentru a putea vota (cotizația plătită ș.a.). Într-un exces de zel justificat doar de interesele echipei Dragomir-Muhscină-Boroianu-Bourceanu, organismele județene ale PNL Constanța prin BEJ au confiscat toate atribuțiile organizației municipale și ale lui Vergil Chițac ca președinte interimar și au ținut sedința pe data de 31 martie când acesta lipsea motivat.

Jumătate din cei convocați nu aveau dreptul să participe la alegeri

În evidențele contabile ale organizației municipale Constanța, la data de 22.03. existau 270 de membri de partid cu cotizațiile achitate la zi, condiție primordială ca un membru PNL să aibă drept de vot. Cu toate acestea, chiar cu o zi îninte de data la care au primit telefoane de convocare pentru ședința alegerilor, aproximativ 550 de persoane au achitat cotizația la sediul județean al PNL. Acest fapt arată că s-a forțat prezența lor în sala la vot. De altfel, convocatorul buclucaș are multe vicii. 12 persoane sunt trecute de câte două ori. Dacă se iau prin comparație cele două convocatoare, cel cu 270 de persoane întocmit de Chițac și cel cu 706 al echipei lui Dragomir, se poate observa că în perioada aprilie – decembrie 2016 au fost înscriși ca membri noi un numar de 374 persoane. De adeziunile acestora nu știe nimic Vergil Chitac, lucru nefiresc pentru că el ar fi trebuit să le contrasemneze, iar de înscrierea acestora în baza de date MyPNL s-a ocupat Septimiu Bourceanu. Este posibil ca multe din adeziuni să fi fost antedatate presupunând că ele există. O dovadă concretă a antedatării adeziunilor este înregistrarea în MyPNL a Luminiței Cheia. Conform evidenței ea are o adeziune din data de 23.03.2016 pe numele Cheia cu toate că a dobândit acest nume în urma cununiei civile ce a avut loc în luna iulie 2016, la aproximativ 3 luni după așa-zisa adeziune, iar atunci se chema Adam.

Alegeri fără cvorum

Joi, 31 martie, la ora 15:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța au început alegerile la organizația Municipală. La debut în sală se aflau cel mult 100 de persoane!!! În mod vizibil jenat, președintele Gheorghe Dragomir a deschis lucrările cu un discurs de 50 de minute, timp în care deputatul Robert Boroianu și viitorul președinte Gheorghe Muhscină au făcut eforturi disperate pentru a-și aduce în sală prieteni, rude, angajati cu sau fără caliatate de membru PNL. În ciuda eforturilor la ora 16:20, Gheorghe Dragomir, în calitatea asumată abuziv de președinte de  sedință, a anunțat public că nu exista cvorum. În loc să amâne ședință și să o reprogrameze, Gheoghe Dragomir a făcut o pauză de 15 minute și a trecut de la ședința ordinară la una extraordinară. Imediat s-a trecut la alegeri doar cu cei care erau în sală. Mai mult, continuând linia abuzurilor, Gheorghe Dragomir a dispus dizolvarea Biroului Permanent Local condus de Vergil Chițac. Asta ca să justifice confiscarea alegerilor. El a invocat verbal plecările și modificările din BPL situație care nu apare în nici un document al PNL Constanța și care nu i-a fost adusă la cunoștință lui Vergil Chițac. Gheorghe Muhscină a fost ales președinte al Organizației Municipale Constanța cu 301 voturi din 318 exprimate.

Voturi, rude și obligații pentru președintele Muhscină

Cel mai flagrant exemplu de blat este cel al lui Stănia Lucian care a obținut 182 de voturi deși nu era trecut în Convocator și nici în evidența informatizată MyPNL. El a ajuns în forul de conducere BPL de nicăieri. Dimancea Andrei este în aceeași situație. Și el a candidat, a obținut 194 de voturi și a devenit membru în BPL, dar nu există în convocator nici în baza de date a Organizației Municipale și  nici în evidența informatizată My PNL. Micu Luminița și Micu Dorian cumnații lui Muhcină se regăsesc în convocator, sunt trecuți în baza de date informatizată My PNL fără data de intrare în partid și nu apar în baza de date a Organizației Municipale. Enache Enache, ales membru în BPL a luat cele mai multe voturi-198. El împreună cu Enache Stere, Enache Bocea și Enache Maria sunt rude cu Gheorghe Muhscină. Exemplele pot continua mai ales că 347 de persoane din convocator nu au adeziuni semnate de Vergil Chițac și nu se știe cum au fost înscrise în partid.

„Eu și echipa mea am fost eliminați în mod fraudulos”

Vergil Chițac a declarat: „Eu și echipa mea am fost eliminați în mod fraudulos. Subliniez faptul că, niciodată, de la data de întâi martie 2016 când am dobândit calitatea de președinte interimar al Organizației Municipale a PNL Constanța, nu am supus aprobării BPL și nici nu am semnat adeziunile a celor 347 de persoane ce se regăsesc printre cele 706 din Convocator. În plus, din analiza Convocatorului ședinței reiese faptul că s-au eliberat chitanțe pentru cotizații foarte multe cu o zi înainte de data la care s-a făcut convocarea membrilor la alegerile din 31 martie situație ceea ce fizic nu se putea face. Liderului grupului consilierilor municipali PNL, Romeo Rezeanu i-a fost respinsă candidatura pentru președinția Organizației municipale pentru că a întârziat plața cotizației cu o zi. Acesta a fost un alt abuz făcut cu scopul de a-i face cale liberă lui Muhscină.

La toate aceste abuzuri se adaugă și înregistrările în baza de date MyPNL, care au fost făcute cu scopul de a da legitimitate acestor persoane în cadrul partidului. Evidențele sunt destul de clare, iar alegerea în BPL a două persoane care nu se regăseau nici măcar în convocatorul ticluit de actuala conducere spune totul despre abuzurile făcute la alegerile din Constanța. Miza este de fapt controlul asupra celor 10 consilieri municipali. Deja conducerea abuziv constituită a exclus pe doi dintre consilierii locali, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte pentru că aceștia au nesocotit ordinele lui Muhscină. Motivele sunt inventate. Gheorghe Muhcină care este și consilier județean a votat alături de PSD pentru ca stadionul Farul să treacă în administrarea județului, iar apoi le-a dat ordin consilierilor municipali să voteze invers în ședința ce a urmat la Consiliul Local Municipal. Păi dacă PSD Constanța se bâlbâie și cere ca stadionul să treacă în același timp atât în administrarea județul cât și în cea a municipiului, de ce separă apele Muhscină. Ce interese are? De ce dorește el ca stadionul să ajungă în administrarea Consiliului Județean? Se pare că cei doi excluși au deranjat aranjamentele lui Muhscină. Sunt acuzat că fac declarații împotriva PNL. Toate aceste abuzuri au făcut obiectul unor plângeri la Curtea de Arbitraj a PNL. Nu au fost soluționate în 30 de zile așa cum stabilește statutul partidului și trenează acolo de cinci luni. Nu cred că un astfel de scrutin înseamnă primenirea PNL, ba din contră. Îmi pare rău pentru situația creată și nu-i înțeleg pe cei din conducerea partidului care tolerează așa”.