Evenimentul Zilei > Sport > Demisie de răsunet în fotbalul românesc. A ratat promovarea în Liga I la mustață
Demisie de răsunet în fotbalul românesc. A ratat promovarea în Liga I la mustață

Demisie de răsunet în fotbalul românesc. A ratat promovarea în Liga I la mustață

Miercuri, Radu Constantea a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului Universitatea Cluj. Adunarea Generală a Asociaţilor FC Universitatea Cluj urmează să stabilească cine va ocupa această funcție.

Preşedintele clubului de fotbal Universitatea Cluj, Radu Constantea, a demisionat, miercuri. Decizia a fost luată în urma ratării promovării în Liga I, echipa urmând să evolueze în partea a doua a sezonului în play-out-ul Ligii a II-a.

Conform site-ului oficial al clubului, noul preşedinte va fi stabilit de Adunarea Generală a Asociaţilor FC Universitatea Cluj.

„Preşedintele FC Universitatea Cluj, Radu Constantea, şi-a asumat ratarea promovării în Liga I în ultimele trei sezoane competiţionale. Consiliul Director, întrunit la sediul clubului marţi, 30 martie 2021, a constatat vacantarea poziţiei de Preşedinte al FC Universitatea Cluj, deţinută din august 2016 de Radu Constantea. Consiliul Director va convoca în perioada următoare Adunarea Generală a Asociaţilor FC Universitatea Cluj, care va decide viitorul clubului. Radu Constantea a avut o întâlnire cu angajaţii clubului, cărora le-a mulţumit pentru munca depusă în aceşti ultimi cinci ani şi pentru sacrificiile individuale făcute pentru FC Universitatea Cluj.

De asemenea, Radu Constantea le-a mulţumit sponsorilor care au susţinut clubul şi al căror sprijin, moral şi financiar, a permis FC Universitatea Cluj să se dezvolte ca organizaţie şi să redevină un brand respectat şi căutat în mediul economic”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul citat.

Ce spune Radu Constantin

Radu Constantea a declarat că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru ratarea obiectivului. „Din poziţia de preşedinte, îmi asum întreaga responsabilitate pentru neîndeplinirea obiectivului de a promova în Liga I, acolo unde este locul Universităţii Cluj. Acest obiectiv rămâne valid şi în viitor, având în vedere că FC Universitatea Cluj este în acest moment stabilă financiar, are un lot de jucători puternic şi unit, un staff profesionist şi o academie care creşte jucători de mare talent, de care clubul trebuie să aibă grijă în continuare”, a spus Constantea.

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a ratat calificarea în play-off-ul de promovare, încheind sezonul regulat pe locul 11 în clasamentul Ligii a II-a. Formaţia ardeleană va evolua în play-out-ul competiţiei într-o grupă din care mai fac parte formaţiile Farul Constanţa, Metaloglobus, Comuna Recea, Ripensia Timişoara, CSM Slatina şi Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.