Într-o postare făcută pe Facebook, președintele Senatului le reamintește apărătorilor vechiului sistem că, atunci când DNA se ocupa de anchetarea magistraților, era vorba, de fapt, de o amplă operațiune de confecționare a unor dosare pentru șantajarea judecătorilor, practică care a încetat după înființarea SIIJ, arată luju.ro

 

Tăriceanu semnalează astfel că cei care acum contesta funcționarea Secției de investigarea infracțiunilor din justiție nu au avut nimic de obiectat atunci când magistrații erau anchetați de DNA, iar asta pentru că “doamna Kovesi și acoliții ei aveau drept de viață și de moarte asupra Justiției, punând pumnul în gură judecătorilor și forțându-i să danseze în câmpul tactic după muzică serviciilor”. Președintele Senatului își continuă critică și arată că cei care au tăcut mâlc pe vremea când se săvârșeau grave abuzuri asupra magistraților, ies acum la atac împotriva Secției care a reușit să își dobândească independența: “Din interes, ignoranța, ori pur și simplu ticăloșie, sunteți gata să sacrificați libertatea și independența judecătorilor”.

 

Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a comentat astfel și "agitația neobișnuită în anumite zone după ce Comisia de la Veneția a opinat că există neclarități în procesul de numire și funcționare a Secției speciale de investigare a magistraților”.

Iată postarea făcută de Călin Popescu Tăriceanu:

“Văd o agitație neobișnuită în anumite zone după ce Comisia de la Veneția a opinat că există neclarități în procesul de numire și funcționare a Secției speciale de investigare a magistraților. Poate membrii comisiei or fi având unele semne de întrebare, dar voi, apărătorii vechiului sistem, sigur nu aveți.

Vă prefaceți că nu știți de ce s-a înființat această secție. Va reamintesc eu, pe scurt: pentru că, atunci când de anchetarea magistraților se ocupa DNA, aveam parte, în fapt, de o amplă operațiune de confecționare a unor dosare pentru șantajarea instanțelor de judecată. Când Secția s-a înființat, la DNA dospeau pentru vremuri 'oportune' peste 4.000 de dosare pe numele unor magistrați. Când a fost momentul transferului acestor dosare la nouă secție, același DNA a clasat mai mult de jumătate dintre ele. Dovadă clară că erau ținute doar că metodă de șantaj. Pe atunci era totul în regulă, nu-i așa, pentru că doamna Kovesi și acoliții ei aveau drept de viață și de moarte asupra Justiției, punând pumnul în gură judecătorilor și forțându-i să danseze în câmpul tactic după muzica serviciilor.

Acum când avem o secție dedicată anchetării magistraților, o secție complet independența și plasată sub autoritatea CSM, garantul independenței justiției, brusc nu mai e în regulă. Oare de ce?

Simplu: din interes, ignoranță, ori pur și simplu ticăloșie, sunteți gata să sacrificați libertatea și independența judecătorilor. Sunteți gata să faceți orice ca să îngropați greșelile – eufemistic spus greșeli – trecutului. Sau și mai simplu: din pură complicitate cu artizanii menținerii Justiției în genunchi, de ani și ani de zile.

Comuniștii au făcut justiția cu procurorii și securiștii. Regimul Macovei-Kovesi-Băsescu a adăugat acestora arhivă SIPA, CNSAS, ANI sau interceptările ilegale ale SRI.

Șantaj, amenințări, intimidări, nu ați precupetit niciun efort. În țară lui Negulescu-Portocală, România a devenit, într-adevăr, o imensă portocală, una mecanică, exact ca în romanul lui Burgess. Naturală și colorată la exterior, dar ascunzând sub coajă un imens și tenebros mecanism de mare precizie – mecanismul dictaturii statului paralel cu sprijinul neprețuit al procurorilor.

https://www.luju.ro/magistrati/parchete/demascarea-securistilor-incurcati-de-siij-calin-popescu-tariceanu-da-cartile-pe-fata-cand-sectia-s-a-infiintat-la-dna-dospeau-pentru-vremuri-oportune-peste-4-000-de-dosare-santaj-amenintari-intimidari-in-tara-lui-negulescu-portocala-romania-a-devenit-o-im?fbclid=IwAR1l6txr8IGCdoahKdoCSY14IOFOtKEj9FvjNzQMpjrdwahFnXX_FrsTvo8De asta și nu de altceva va repugnă Secția specială, nu vă mai ascundeți pe după plop, băieți. Și mai răsfirați-va, cât de cât, că bate la ochi”.

 

 

Te-ar putea interesa și: