Jurnaliştii publicaţiei Libertatea dezvăluie că Delia Velculescu, prezentată de presa din Grecia ca "Doamna Drăculescu", participa, pe când era elevă la Colegiul “Gheorghe Lazăr” din Sibiu, la Clubul Olimpicilor la Fizică. Acolo, ea l-ar fi avut printre meditatori pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis.

"Delia, fără a fi genul de copil tocilar, a ştiut tot timpul ce îşi doreşte şi a reuşit ce şi-a propus. Ea participa la sfârşit de săptămână la Clubul Olimpicilor la Fizică, la care predau profesori de la toate liceele şi chiar profesori de facultate. Lucrau 3-5 ore duminica, pentru olimpiade”, a declarat fosta dirigintă a Deliei Velculescu, Marcela Pripiş.

Delia Velculescu, şefa misiunii FMI în Grecia, locuieşte în SUA de 12 ani, fiind căsătorită cu un renumit medic oncolog român, nominalizat în 2012 la Premiul Nobel pentru Medicină.

Ea lucrează la FMI de 12 ani. În 2009, Delia Velculescu a fost coautorul unei analize a FMI dedicată economiei Greciei, iar în 2013 a fost reprezentantul FMI în echipa de creditori internaționali care a negociat pachetul de asistență financiară acordat Ciprului.