Evenimentul Zilei > Actualitate > Delegație oficială, lovită de trăznet. Panică pe un munte din România
Delegație oficială, lovită de trăznet. Panică pe un munte din România

Delegație oficială, lovită de trăznet. Panică pe un munte din România

O delegație oficială a scăpat, ca prin minune, după ce autovehiculul în care se afla a fost lovit de trăznet. Martorii au povestit momentele de panică prin care au trecut oficialii români.

Trăznetul a lovit într-un utilaj în care se afla administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, alături de alți oficiali locali. Incident natural periculos a avut loc, săptămâna trecută, în Masivul Parâng. Una dintre mașinile firmei Strabag, cea care lucrează la drumul ce urcă în munte, a fost lovit de trăznet. În mașină se aflau și reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara care urcau în munte să analizeze stadiul lucrărilor, transmite Gazeta de Dimineață.

Martorii povestesc că trăznetul a lovit direct în antena utilajului pe care a și dislocat-o și aruncat-o câțiva metri. Tot pământul din jurul utilajului a fost ciuruit. Nicio persoană nu a fost rănită, însă utilajul nu mai funcționează.
Momentele trăite nu au fost unele ușoare, povestește Avram. Administratorul public își amintește exact detaliile momentului trăit. Imaginile au fost unele cutremurătoare.
Reprezentanții societății au declarat pentru Gazeta de Dimineață că nu pot deocamdată estima valoarea pagubelor pentru că nu a venit evaluatorul.


Modernizarea drumului județean 709F Cabana Rusu-Masivul Parâng reprezintă un proiect despre care Consiliul Județean Hunedoara vorbește de mulți ani, dar abia în toamna anului trecut a semnat contractul de lucrări. Oficialii CJ Hunedoara susțineau că lucrările ar urma să fie finalizate mai repede decât prevede contractul.
Constructorul care și-a adjudecat contractul pentru drumul din Parâng a decis să lucreze 24 de ore din 24, susțin reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.
Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranță.
Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.