Deficit bugetar care îi bagă în sperieți pe investitori. Marea problemă economică în România

Deficit bugetar care îi bagă în sperieți pe investitori. Marea problemă economică în România

Deficit bugetar mare pentru România, egal investitori care nu au încredere pentru a susține mediul de afaceri. Ce măsuri se iau.

România se confruntă cu un deficit bugetar care creează mari probleme și nu prevestește nimic bun. În mod logic, guvernanții anunță că el trebuie redus cât mai repede posibil. Despre acest subiect a vorbit Anca Dragu, președinte al Senatului. Ea a precizat că este foarte important crearea unui mediu în care investitorii să se simtă în siguranță.

Un deficit bugetar ce trebuie strunit în România pentru a crea mediu propice pentru investiții

„Trebuie să avem o reducere a deficitului bugetar, pentru că numai în felul acesta vom transmite un mesaj de încredere către investitori. Altfel, dacă nu suntem serioşi cu bugetul, se va simţi foarte repede în creşterea dobânzilor, un curs pe care nu ni-l dorim. Dar eu am încredere că echipa premierului Cîţu este responsabilă, premierul Cîţu este un foarte bun economist şi cred că avem noroc că avem un economist în această funcţie”, a spus Anca Dragu.

„Vom avea un buget care să stimuleze creşterea economică, dar şi un mesaj serios către investitori. Trebuie să se concentrăm pe aprobarea bugetului. Aşteptăm bugetul în două-trei săptămâni. Probabil că în două săptămâni va putea fi adoptat la nivelul Guvernului”, a mai afirmat președintele Senatului la TVR.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Obiectivul zero este depășirea pandemiei”

Dar, marele obiectiv al României pentru anul în curs este gestionarea crizei provocate de pandemia de coronavirus. Criză care se răsfrânge în toate direcțiile și sectoarele de activitate.

„Bugetul pe anul 2021 trebuie să se concentreze pe reluarea investiţiilor. Obiectivul zero este depăşirea pandemiei, astfel încât toate activităţile economice să poată fi reluate şi să revenim la o viaţă normală şi la o economie sustenabilă, cu o creştere incluzivă.

E foarte important acest an, pentru că este primul din patru ani fără alegeri şi vom avea timp să construim. Acest an este unul de început în acest proces de construcţie.” A mai precizat Anca Dragu.