Evenimentul Zilei > Economie > Apple, cea mai valoroasă companie din lume. Acțiunile au atins un nivel record. Investitorii sunt în culmea fericirii
Apple, cea mai valoroasă companie din lume. Acțiunile au atins un nivel record. Investitorii sunt în culmea fericirii

Apple, cea mai valoroasă companie din lume. Acțiunile au atins un nivel record. Investitorii sunt în culmea fericirii

Apple Inc. a devenit cea mai valoroasă companie listată la bursă după ce acțiunile sale au urcat, vineri, cu 7,1%,depășindu-le pe cele ale Saudi Aramco.

Acțiunile Apple au urcat la un nivel record, după ce oficialii companiei au publicat rezultatele financiare trimestriale solide. Producătorul de iPhone a reușit să depășească, astfel, compania Saudi Aramco, considerată, până în prezent, cea mai valoroasă din lume.

La Bursa de la New York, acţiunile Apple au atins o valoare record de 412 dolari, fiind intens tranzacționate. Dacă va închide la acest nivel, capitalizarea de piaţă a gigantului IT american va fi de 1,786 miliarde de dolari.

În luna decembrie a anului trecut, Saudi Aramco a devenit cea mai valoroasă companie listată la bursă, din lume, în urma lansării ofertei sale publice iniţiale (IPO). În prezent, capitalizarea sa de piaţă se situează la 1.760 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, Apple a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit de 22,5 miliarde de dolari, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările produselor fabricate de companie s-au majorat cu 6%, până la 118 miliarde de dolari.

Rezultatele depăşesc aşteptările analiştilor, ceea ce a făcut ca acţiunile Apple să înregistreze joi un avans de 5% după închiderea Bursei de pe Wall Street.

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, după ce Apple şi Facebook au raportat rezultate trimestriale peste aşteptări. Indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,36%, ajungând la valoarea de 26.409,33 puncte, în creştere cu 95,68 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Standard and Poor’s 500 s-a apreciat cu 0,75%, ajungând la valoarea de 3.270,45 puncte, în creştere cu 24,23 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente. Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 1,45%, ajungând la valoarea de 10.741,47 puncte, în creştere cu 153,66 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Bursa de la Londra a deschis şedinţa de vineri în creştere cu 0,56%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 6.023,31 puncte, în creştere cu 33,32 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Bursa de la Frankfurt a deschis în creştere cu 0,35%, indicele principal DAX 30 a ajuns la valoarea de 12.422,55 puncte, în creştere cu 42,90 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Bursa de la Paris a deschis în creştere cu 0,14%, indicele principal CAC 40 a ajuns la valoarea de 4.859,80 puncte, în creştere cu 6,86 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

China face achiziții uriașe de porumb din SUA. Cele două puteri rivale au găsit un numitor comun

Concedieri masive la un important producător de bijuterii. Fanii privesc cu îngrijorare